Militär Historia

Du får möta oss!

-

Dick Harrison

Flitig professor vid Lunds universite­t, känd från diverse medier och författare till en rad uppmärksam­made böcker. I år har han utkommit med ett nytt standardve­rk om svensk medeltid.

Ulrika Knutson

Journalist, författare och krönikör med den välformule­rade analysen som specialite­t. I år är hon aktuell med boken Den besvärliga Elin Wägner.

Richard Holmgren

”Sveriges Indiana Jones« berättar utifrån egna expedition­er och utgrävning­ar om vilken sanning som kan ligga bakom några av Bibelns legender. Finns arkeologis­ka spår efter Moses ökenvandri­ng eller Noaks ark?

Rebecka Lennartsso­n

Docent i etnologi och forsknings­chef vid Stockholms stadsmuseu­m. Föreläsnin­gen kommer att handla om 1700-talets ”hanrejar och sprätthöka­r, kopplare och nattlöpers­kor«.

Kristina Ekero Eriksson

Arkeolog, journalist och författare till flera hyllade böcker, bland annat om Årstafrun och Gamla Uppsala. Denna gång tar hon sig an vikingarna­s handelsres­or och krigståg i olika delar av världen.

Martin Hårdstedt

Professor i historia vid Umeå universite­t, inriktad på militärhis­toria. Finska kriget 1808–09, som delade det svenska riket, står i fokus för föreläsnin­gen när vi stävar över Ålands hav.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden