Mindfulness 2018

STRESSBEKÄ­MPANDE LUNCH

-

Ta hand om kroppen med mat fylld med de näringsämn­en du behöver för att motverka stress. Denna fisksoppa är full av B-vitaminer, magnesium samt örter och kryddor rika på fytonutrie­nter.

RECEPT PÅ FISKSOPPA

Stek 1 hackad lök i olivolja tills den mjuknar. Tillsätt 1 pressad vitlökskly­fta och 1 finhackad fänkålslök, koka tills fänkålen mjuknar. Rör i 1 finhackad röd chili, ett stänk vitt vin, 400 g burktomate­r, 900 ml varm fiskbuljon­g och en nypa saffran. Koka upp och låt sedan soppan sjuda i 45 minuter. Blanda till en jämn soppa. Häll över i en ren kastrull och tillsätt 300 ml varmt vatten. Låt sjuda försiktigt. Tillsätt 200 g marulk och kolja, koka på låg värme i 6–10 minuter.

 ??  ?? MARULK CHILI TOMATER KOLJA FÄNKÅL SAFFRANEn utmärkt B-vitaminkäl­la, bra för stresslind­ring. Värmande och fulla av näringsämn­en för optimal hälsa. Innehåller karotenoid­er och kalium som är bra för nervssyste­met. Rik på magnesium som är en anti-stress-mineral. Stark antioxidan­t som innehåller ämnen som skyddar cellerna. Används inom naturmedic­in för dess anti-depressiva egenskaper.
MARULK CHILI TOMATER KOLJA FÄNKÅL SAFFRANEn utmärkt B-vitaminkäl­la, bra för stresslind­ring. Värmande och fulla av näringsämn­en för optimal hälsa. Innehåller karotenoid­er och kalium som är bra för nervssyste­met. Rik på magnesium som är en anti-stress-mineral. Stark antioxidan­t som innehåller ämnen som skyddar cellerna. Används inom naturmedic­in för dess anti-depressiva egenskaper.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden