Mindfulness 2018

Ansiktsren­göring

RENGÖR HUDEN

-

60 MILILITER

INGREDIENS­ER

25 g ekologisk havre

Detta är en enkel rengöring för känslig eller torr hud. Havre har länge använts för dess hudvänliga egenskaper eftersom det är rikt på naturliga polysackar­ider som blir klibbiga i vatten och blir till en vårdande rengöring för känslig hud. Mandelolja lugnar och berikar huden och motverkar torr hud, medan lavendel lugnar huden och doftar milt.

GÖR SÅ HÄR:

1

Lägg havre i en skål, häll över mineralvat­ten så att det täcker havren, låt stå i minst 1 timme.

2

Vispa äggulan i en mixer eller matberedar­e och tillsätt en droppe mandelolja åt gången. Smeten ska vara en tjock emulsion efter att all olja har tillsatts. Tillsätt lavendelol­ja, en droppe i taget så att det blandas bra.

3

Sila havren, krama ur allt flytande (havregryn) i en skål. Spara havremjölk­en, men du behöver inte havren längre. Häll havremjölk­en långsamt i äggblandni­ngen, rör om försiktigt så att det tunnas ut till konsistens­enen av en tunn kräm.

4

Förvara i kylskåpet i en steriliser­ad glasflaska med ett tajt åtsittande lock. Använd inom 3 dagar.

ANSIKTSREN­GÖRING

En rengörings­rutin är nödvändig för frisk hud, speciellt om du bor eller arbetar i en förorenad stadsmiljö. Om du har känslig hud bör du testa krämerna på ett litet område av huden för att säkerställ­a att du inte får några utslag.

Lite mineralvat­ten

1 äggula

3 ½ msk mandelolja

5 droppar eterisk lavendelol­ja

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden