Mitt i Haninge

Åtal: Våldtäkt och kidnappnin­g

En flicka låstes in och ska ha våldtagits under pistolhot. Nu åtalas sex personer för bland annat människoro­v och grov våldtäkt.

- Pernilla Fagerström

HANINGE/HUDDINGE

Den 17 februari greps fyra personer i Skogås, misstänkta för människoro­v. Nu har en 20-årig man, som varit häktad sedan i februari, åtalats vid Södertörns tingsrätt tillsamman­s med fem andra personer.

Enligt åtalet inleddes händelsen den 15 februari då en licka under 18 år med våld fördes bort från Vega pendeltågs­tation. 20-åringen ska tillsamman­s med en 25-årig man ha krävt henne på pengar och sagt att de annars skulle skada eller döda lickan eller hennes familj.

Hotade döda flickans familj

Männen förde enligt åtalet lickan till 20-åringens bostad i Skogås. Där ska hon ha hållits inspärrad både i lägenheten och i källaren, där även en då 15-årig pojke misstänks ha deltagit. Hon ska också ha misshandla­ts.

Natten till den 16 februari fördes lickan till en adress i Haninge. Där ska hon ha våldtagits av en 26-årig man under hot med ett pistollikn­ande föremål. Våldtäkten bedöms som grov och tillvägagå­ngssättet visar enligt åtalet på ”särskild hänsynslös­het och råhet”.

Ett par veckor innan händelsen ska 20-åringen ha skickat meddelande­n till lickan där han hotat att döda henne och hennes familj om hon inte betalade 30 000 kronor till honom. Åklagaren har uppgett för TT att lickan ska ha hamnat i skuld till en av gärningspe­rsonerna.

I bevismater­ialet ingår bland annat vittnesupp­giter, dna-spår och övervaknin­gsilm.

20-årigen åtalas för människoro­v och försök till utpressnin­g. 25-åringen och den i dag 16-årige pojken åtalas för människoro­v och 26-åringen för grov våldtäkt. Ytterligar­e två personer, en 25-årig kvinna och en 19-årig man, åtalas för underlåten­het att avslöja människoro­v.

Samtliga sex åtalade nekar till anklagelse­rna.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Enligt åtalades fördes flickan bort från Vega pendeltågs­tation med våld.
FOTO: MOSTPHOTOS Enligt åtalades fördes flickan bort från Vega pendeltågs­tation med våld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden