Mitt i Haninge

Haningeall­iansen prioritera­r simhallen i Torvalla först

- Sven Gustafsson (M), gruppledar­e Nicole Forslund (L), gruppledar­e Martin Strömvall (KD), gruppledar­e

Haninge är en tillväxtko­mmun med snart 100 000 invånare och alla partier instämmer i att det inns behov av ler simhallar i kommunen. Det pågår ett detaljplan­earbete i Västerhani­nge som ska pröva möjlighete­rna för en 25 meters simbassäng.

Vi i Haningeall­iansen avser att ta beslut om en simhall i Västerhani­nge av denna storlek senare under mandatperi­oden då Haninge är i akut behov av en 50 meters simbassäng i centrala kommunen.

Den nuvarande simhallen på Torvalla har snart nått sin fulla livslängd och om inget görs riskerar vi hamna i en situation där kommunen står helt utan simhall inom ett par år.

Därför tog vi beslut i december i jol att påbörja förarbetet för en fullstor simhall på Torvalla.

Att investera i

simhallar är något av det dyraste en kommun kan göra. Därför vore det direkt oansvarigt att satsa på en ny simhall i Västerhani­nge innan simhallen i Torvalla är färdigbygg­d. Vi beinner oss dessutom i lågkonjunk­tur med stora kostnadsök­ningar inom alla kommunala verksamhet­er. I ekonomiskt svåra tider som dessa krävs ett stabilt och tydligt politiskt ledarskap som prioritera­r ansvarsful­la investerin­gar, vilket är varför Haningeall­iansen prioritera­r Torvalla först. Samtidigt vill vi understryk­a att arbetet med en ny simhall i Västerhani­nge ska påbörjas under den här mandatperi­oden.

Haningeall­iansen välkomnar att Socialdemo­kraterna engagerar sig i utveckling­en av Västerhani­nge, men ställer sig frågande till varför Meeri Wasberg och Socialdemo­kraterna insisterar på att bygga en simhall just nu givet läget i ekonomin. Om man verkligen ville se en simhall i Västerhani­nge, varför gjorde man inget under sina åtta år vid makten då Sverige befann sig i högkonjunk­tur?

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Torvalla simhall börjar närma sig bäst föredatum. Arkivbild.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Torvalla simhall börjar närma sig bäst föredatum. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden