Mitt i Lidingö

Folkfest igen – 90 procent är tillbaka

Nytt lopp utan tidtagning för äldre barn och tonåringar

- Rósanna Róbertsdót­tir TCS Lilla Lidingölop­pet Rosa bandet-loppet KÄLLA: TCS LIDINGÖLOP­PET

Många deltagare försvann i samband med pandemin – men nu verkar TCS Lidingölop­pet verkligen vara tillbaka. – Vi närmar oss siffrorna vi hade 2019, säger Krister Svensson, loppets generalsek­reterare.

Drygt 23 000 löpare har hittills anmält sig till årets Lidingölop­p, som arrangeras den 22-24 september. Dippen efter pandemin kan tillhöra det förflutna.

– Löparna är på väg tillbaka. Vi har betydligt fler nu än förra året – det kan bli en riktig folkfest, säger Krister Svensson, ny generalsek­reterare för TCS Lidingölop­pet.

Lopp landet över har tappat löpare sedan pandemin – och än är man inte tillbaka med samma kraft som 2019. Men mellan 80 och 90 procent av löparkåren 2019 kan dyka upp i år, tror Krister Svensson.

– Vi känner medvind igen och har förstärkt organisati­onen med nya partners och anställda. Liksom våra loppkolleg­or dippade Lidingölop­pet under pandemin, men vi blickar framåt nu.

Krister Svensson tänker särskilt på nästa år, då loppet fyller 60.

– Då ska vi satsa lite extra. Mer om det snart.

Nytt lopp i år

I årets upplaga presentera­s ett nytt lopp. Det är för pojkar och flickor mellan 7 och 15 år som vill springa utan tidspress tillsamman­s.

– Där kan man springa med sin syster eller bror. Det är en mixad klass utan tidtagning.

– Vi har ju knattelopp­et utan tidtagning sedan tidigare, och det har efterfråga­ts även för äldre barn och tonåringar. Vi ser fram emot att se hur det mottas.

30 km i tv4

Nytt för i år är också att 30-kilometers­loppet sänds på tv4. TCS Lidingölop­pet har sedan tidigare haft ett samarbete med kanalen, men sändningen har skett genom betalkanal­er som Sportkanal­en och Cmore.

– Nu sänds alltså loppet på en stor tv-kanal som inte kräver någon särskild prenumerat­ion. Utöver det sänds 30-kilometers­loppet och även de andra loppen liksom tidigare i webb-tv.

Krister Svensson tror att löparna kan bli fler än väntat, eftersom fler verkar vara mer spontana nu.

– Vi får in fler anmälninga­r sent. Så om det blir int väder, sett ur löparens perspektiv, kan nog många tillkomma.

22-24 september

Om det blir fint väder kan nog många tillkomma

FREDAGEN 22 SEPTEMBER

● Lidingö Skolstafet­t

● TCS Lidingörus­et och TCS Lidingörul­let

● TCS Lidingöfem­man LÖRDAGEN 23 SEPTEMBER

● TCS Lidingölop­pet

junior och veteran

● TCS Lidingölop­pet

15 kilometer

● TCS Lidingölop­pet

30 kilometer

SÖNDAGEN 24 SEPTEMBER

4 och 10 kilometer

● TCS Lidingö knattelopp

 ?? FOTO: PETER HOLGERSSON AB FOTO: TCS LIDINGÖLOP­PET FOTO: FELIX ÖSTLUND/TCS LIDINGÖLOP­PET ?? ”Knattelopp­et är också ett sådant lopp många anmäler sig till samma dag om man får lust med det”, säger generalsek­reteraren Krister Svensson.
Många vill springa Rosa bandet-loppet i år där huvudklass­erna är 30 och 15 kilometer.
Krister Svensson är generalsek­reterare på TCS Lidingölop­pet. Ny på jobbet sedan i våras.
FOTO: PETER HOLGERSSON AB FOTO: TCS LIDINGÖLOP­PET FOTO: FELIX ÖSTLUND/TCS LIDINGÖLOP­PET ”Knattelopp­et är också ett sådant lopp många anmäler sig till samma dag om man får lust med det”, säger generalsek­reteraren Krister Svensson. Många vill springa Rosa bandet-loppet i år där huvudklass­erna är 30 och 15 kilometer. Krister Svensson är generalsek­reterare på TCS Lidingölop­pet. Ny på jobbet sedan i våras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden