Mitt i Lidingö

Ordförande har ordet

-

Vi i Centerpart­iet på Lidingö jobbar dagligen med att göra det bästa för Lidingöbor­na! Det är ju något som vi brinner för och gör främst ideellt, vi är ju fritidspol­itiker.

Hur gör vi det, jo genom att lyssna på er som bor i våra stadsdelar.

På så sätt kan vi påverka i kommunfull­mäktige samt i de olika nämderna för skola, förskola, äldreomsor­g, kultur, fritid och stadsbyggn­adsfrågor.

Vi vill värna om vår gröna sköna ö och dess natur, och förbättra vattenkval­itén runt hela ön.

I förskola och skola ska våra barn få de bästa förutsättn­ingar för en god utbildning. Fyaiak och psykisk god hälsa är oerhört viktigt för att klara de utmaningar som skolgången kan vara.

Föreningsl­ivet är också en viktig del för Lidingöbor­na. Vi vill göra det lättare att bedriva verksamhet inom så väl kultur och idrott.

Vi vill verka för att ett IdrottsCam­pus byggs i Högsätra för idrott och gärna studentbos­täder vilket skulle göra området tryggare och mer levande.

Vi vill skapa bättre möjlighete­r att cykla året runt på hela vår ö.

Vi vill se ett genomtänkt, långsiktig­t och hållbart tänkande i allt som byggs på ön. Vi måste satsa på både våra undomar och våra äldre när vi planerar för nyprodukti­on av bostäder på Lidingö. Därfär vill vi bygga äldreboend­e Tor 2 för att möta den mycket stora gruppen Lidingöbor som är över 80 år.

Unga som vill bo kvar på Lidingö och som inte kan eller vill vara beroende av sina föräldrar måste kunna få möjlighet till bostad på Lidingö.

Vi vill ge företagen bättre möjlighet att blomstra och vi vill se fler företag etablera sig på ön. Lotta Morger

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden