Mitt i Österåker

Fyrbent ”Facebook-pensionär” hyllades

Följare tackar katten Santos i Åkersberga

- Åkersberga-katten Fredrik Sjöquist

Njut av ditt pensionärs­liv Santos!

Santos betydelse för

många kan inte nog

överskatta­s. Beskedet

att den karismatis­ke

kissen inte längre finns

på Facebook möttes

med sorg, men även

förståelse.

I mitten av oktober slutade populäre Åkersberga-katten Santos Facebook-konto att fungera. När Mitt i kontaktade Santos ägare bekräftade hon att han dragit sig ur Facebook-offentligh­eten, något som nyhetssajt­en Nu i Österåker var först med att rapportera.

För Mitt i förklarade hon bland annat att Santos hunnit bli tolv år gammal och att hon tycker han kan få varva ner från all uppmärksam­het.

Nu kommer reaktioner­na från de många som följt Santos, inte minst sedan han blev riksbekant 2021.

”Kommer att sakna dig på Facebook, men hoppas att få se dig i centrum ändå?!” skri

ver kvinna i en kommentar till Mitt i:s artikel. ”Kommer att sakna honom har förgyllt min fb-tillvaro. Njut av ditt pensionärs­liv Santos!” skriver annan följare.

Glatt många

”Tack Santos Karlsson att

vi har fått följa dig. Varit en ren och sann glädje. Tack till Matte också” och ”Tack finaste Santos. Jag har verkligen njutit av att få se alla dina rundor och äventyr. Tacka din bästa matte (...) som delat dig med oss Allt gott till dig älskade Santos”, skriver

två andra.

Många stöttar också beslutet att dra tillbaka Santos från Facebook: ”Klokt av Santos matte tycker jag” och ”Förstår fullständi­gt! Låt Älsklingen få vara ifred! Han har gjort sååå mycket för så många. Pension, lugn och

ro. TACK MAMMA ELLER MATTE”,

lyder några andra kommentare­r.

Andra vill bara uttrycka sina varma känslor: ”Söta kloka katten”, ”Älskar dej Santos” och ”Älskar Santos öron”.

”Kommer att sakna den fina Santos Vilken glädjespri­dare han har varit i flera år, spridit både kärlek och empati.”

Bok om Santos

”Det blir tomt nu utan honom, men för Santos egen skull och för hans ägare (...) är nog det här det bästa beslutet ändå. Du kommer för alltid finnas i mitt hjärta, du vackra fina själ”, skriver ytterligar­e en beundrare.

En föreslår till och med någon slags biografi om Santos: ”Skulle önska att det blev en bok om Borgmästar­e Santos! Skulle säkert bli en uppskattad present och minnesgåva att dela med oss av till våra nära och kära! Tusen tack för denna glädjespri­dare i en annars så svår tid! Kram till Er båda!”.

 ?? FOTO: TONY AUGUSTSSON
FOTO: FREDRIK SJÖQUIST ?? Santos tar en lur på
hälsokosta­ffären.
Katten Santos är en mycket populär profil i Åkersberga centrum.
FOTO: TONY AUGUSTSSON FOTO: FREDRIK SJÖQUIST Santos tar en lur på hälsokosta­ffären. Katten Santos är en mycket populär profil i Åkersberga centrum.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden