Mitt i Österåker

Julmarknad på Bogesund

- VAXHOLM Anton Kyhlbäck

9-10 december blir det julmarknad på Bogesunds slottsvand­rarhem.

Fint hantverk och delikatess­er utlovas – om det blir som förra året – bland annat ostar, tunnbröd, charkuteri­er och julkransar.

Dessutom lockar julmarknad­en med korvgrilln­ing, hembakat ika i Café Parkvillan och soppa och skinksmörg­åsar på vandrarhem­met.

För stora och små som är ute eter underhålln­ing kommer det att innas en tomte, i kapellet blir det musik och för den som är nyiken på Bogesunds slott, uppfört på 1600-talet, blir det guidade visningar.

Precis som förra året blir det även ett ridande luciatåg.

STYCKEN

parkbänkar – cirka –

skänkte Vaxholms stad bort förra

En berusad man stal och

försökte sälja en 15 år

gammal blandrashu­nd.

NORDOST

Lördagen 11 november ick polisen in en anmälan om att en hund försvunnit. En 15 år gammal blandrashu­nd, som hade bundits fast utanför en butik i Mörby centrum. När hundägaren kom ut från butiken var den gamla trotjänare­n spårlöst borta.

Flera timmar gick utan ett spår eter hunden, tills en person hörde av sig. Inringaren anmälde då in att en berusad man gått omkring med en hund i Arninge, Täby. Han ska även ha varit elak mot hunden. På vilket sätt framgår inte i polisrappo­rten.

”Mannen försöker även utan framgång att sälja hunden till förbipasse­rande” skriver polisen.

En patrull skickas till platsen. Den berusade mannen omhänderto­gs enligt lagen om omhänderta­gande av berusade personer, LOB.

Då kunde man också konstatera att det var samma hund som stals tre timmar tidigare i Mörby centrum: ”Hunden återförena­s med sin ägare och den omhänderta­gna mannen blir misstänkt för brott” skriver polisen.

Händelsen rubriceras som stöld.

Hittades på ett tåg

Ola Österling, polisens presstales­person, berättar att hunden återfanns på ett roslagsban­etåg.

– Tipset ledde oss dit.

Hur mår hunden?

– Det framgår inte i rapporten, men vi överlämnad­e hunden till ägarna så jag förutsätte­r och hoppas att hunden mår bra.

fredagen (10/11) eftersom de

skulle bytas ut.

 ?? FOTO: BJÖRN ENSTRÖM ?? Förra årets luciarytta­re på Bogesund.
FOTO: BJÖRN ENSTRÖM Förra årets luciarytta­re på Bogesund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden