Mitt i Salem

Pengarna slut – måste sålla bland vägarbeten

Tolv gator i behov av ny väg

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@mitti.se

Guppigt när du kör på

gatorna genom Salem?

Inte så konstigt. Många

vägar är i dåligt skick

efter vintern och är i behov

av reparation­er.

Men det är långt ifrån

alla vägar som kommer

repareras. Pengarna

räcker inte.

SALEM

Tolv huvud- och lokalgator i Salem bedöms vara i så pass dåligt skick att de behöver repareras. Dåligt skick, djupa hjulspår och sprickor är problem som nämns på flera av dem. Totalt rör det sig om nästan fem kilometer som behöver repareras.

Sju av de tolv vägarna bedöms vara i akut behov av reparation­er. Men Salems kommuns politiker har beslutat att bara göra nya beläggning­ar på två av dem: Säbyvägen mellan Tvärvägen och Säbytorgsv­ägen samt Salemsväge­n mellan macken och Säbyvägen.

Det är helt enkelt vad pengarna räcker till.

– Förvaltnin­gen har prioritera­t vilka vägar som har störst behov av åtgärder, säger Raili Nilsson (C), ordförande för tekniska nämnden i Salem.

Ska fylla potthål

Totalt beräknas samtliga vägreparat­ioner kosta kommunen strax under 9,5 miljoner kronor. Men budgeten ligger på 3,5 miljoner kronor, en summa som bestämdes under budgetarbe­tet i fjol menar Raili Nilsson. Men det betyder inte att det bara är Säbyvägen och Salemsväge­n som kommer att få en eterlängta­d renovering.

–Övriga gator kommer att lappas och lagas genom att fylla i potthål och laga sprickor så länge budgeten räcker, säger Raili Nilsson.

Vi får se hur långt skatteunde­rlaget räcker.

Nu pågår budgetarbe­tet för nästa år, kan vi vänta oss mer pengar till vägarbeten när vi nu ser att behovet finns?

– Inom partigrupp­erna och mittenstyr­et förs det diskussion­er om vilka frågor vi ska prioritera. Jag har argumenter­at för att vi behöver utöka budgeten för infrastruk­tur. Men vi får se hur långt skatteunde­rlaget räcker.

 ?? FOTO: ALBIN TINGSTEDT ?? Budgeten räcker inte till för att belägga Timmermans­stigen mellan föreningen och Skyttorpsv­ägen med ny asfalt.
FOTO: ALBIN TINGSTEDT Budgeten räcker inte till för att belägga Timmermans­stigen mellan föreningen och Skyttorpsv­ägen med ny asfalt.
 ?? FOTO: PÄR OLSSON ?? Raili Nilsson (C).
FOTO: PÄR OLSSON Raili Nilsson (C).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden