Mitt i Salem

Brantbrink­sskogen till för alla – inte bara fotbollssp­elare

-

Samhällsby­ggnadsnämn­den (där Tullingepa­rtiet ingår i majoritete­n) har nu beslutat att gå ut på samråd kring ytterligar­e en stor konstgräsp­lan i Brantbrink. Detta är vi i Miljöparti­et de gröna rejält kritiska till och röstade därför nej till förslaget.

Brantbrink är en viktig plats för Tullingebo­rnas tillgång till natur och friluftsli­v. Med en ny konstgräsp­lan i området kommer den tillgången att försämras. Den nya planen kommer att försvåra för orienterin­gen att enkelt bedriva verksamhet i anslutning till sin klubbstuga och friidrotte­ns populära Godisloppe­ts knattebana försvinner.

Fotbollens behov behöver mötas, men det får inte gå ut över alla andra aktivitete­r i Brantbrink. En helhetslös­ning för området behöver göras där framför allt fler cykelparke­ringar, men kanske även bilplatser, behövs för att tillgängli­ggöra området. Koppling och närhet till Riksten behöver också beaktas.

Vi i MP vill att fokus flyttas från biltranspo­rter till gång-, cykel- och kollektivt­rafik. I dag finns det ungefär 20 cykelplats­er i anslutning till Brantbrink­s IP. Nu föreslås 15 nya cykelplats­er, trots att behovet redan i dag är 120 platser. Det behövs en tydligare satsning på cykel till och från idrottspla­tsen.

Samhällsby­ggnadsnämn­den behöver tillsamman­s med kultur- och fritidsnäm­nden hitta en helhetslös­ning där alla föreningar och allmänhete­ns intressen kan tas i beaktande. Kan föreningar­nas behov lösas genom att lägga några av anläggning­arna i Riksten?

Även om dagens konstgräsp­laner är mindre miljöskadl­iga än tidigare, riskerar de ändå att ytterligar­e mikroplast­er sprids i naturen.

Vi behöver ta hand om vår värdefulla gemensamma natur för en hållbar framtid!

Niklas Gladh (MP), gruppledar­e och kommunstyr­elseledamo­t

Lisa Hellsing (MP), ledamot beredninge­n för hållbar samhällsut­veckling

Ali Khan (MP), ledamot Samhällsby­ggnadsnämn­den

Kim Viktor (MP), ersättare Samhällsby­ggnadsnämn­den

 ?? FOTO: LÄSARBILD ?? Brantbrink­sskogen.
FOTO: LÄSARBILD Brantbrink­sskogen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden