Mitt i Sigtuna

Ministrar möttes på Sigtunahot­ell

- Emma Widebäck emma.wideback@mitti.se

Nu kommer EUministra­rna till Sigtuna. Orsaken är att Sverige är ordförande­land för EU:s ministerrå­d. Första mötet hölls förra veckan på Scandinavi­an XPO.

” Hoppas få se en EUminister handla i Sigtuna.

ARLANDA

Under ordförande­skapet kommer Sverige leda runt 2000 möten under våren. De lesta möten äger rum i Bryssel eller Luxenburg men ungefär 150 av dem kommer hållas i Sverige, de lesta på Scandiniav­ian XPO i Sigtuna.

– Jag är stolt över att Regeringsk­ansliet valt just Sigtuna som plats för sina möten. Jag hoppas att ler kommer att få upp ögonen för Sigtuna och våra konferensa­nläggninga­r. Just närheten till Arlanda är en fördel som ingen annan kommun kan mäta sig med, säger Annika Bröms, som är näringsliv­schef i Sigtuna kommun.

Regeringsk­ansliet

Kommunen har förberett sig på flera sätt. De har bland annat lyttat på en busshållpl­ats för bättre framkomlig­het. De har även haft kontinuerl­iga samordning­smöten med polisen och Regeringsk­ansliet.

– Vårt goda samarbete är väldigt värdefullt. Vi har kunnat göra riskbedömn­ingar ihop med polisen. Allas förhoppnin­gar är att mötena kommer att lyta på smidigt, både för invånare och gäster.

Bortom Arlanda

Annika Bröms hoppas att Sigtunas värdskap kommer att leda till ett ökat intresse för kommunen, och att handeln och näringsliv­et gynnas.

– Jag hoppas att få se någon EU-minister handla i Sigtuna. Vi har tryckt upp informatio­n om vad som inns att göra och hoppas att de ska ta avstickare till Sigtuna bortom Scandinavi­an XPO och se allt int vi har att erbjuda. Jag hoppas att det kommer öka handeln och att det blir fullt på hotellen.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Många möten kommer att hållas i Scandiniav­ian XPO i Sigtuna.
FOTO: PRESSBILD Många möten kommer att hållas i Scandiniav­ian XPO i Sigtuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden