Mitt i Sigtuna

Wikegård tar över sportsligt ansvar i DIF

Sigtunapro­fil har hittat tillbaka till Djurgården Hockey

- Jens Kassnert

Niklas Wikegård återvänder till Djurgården Hockey. Sigtunapro­filen har de senaste åren varit expert vid hockeysänd­ningar i TV. Han driver även en padelanläg­gning i Stadsängar­na.

Min uppgift blir att använda all den kraft som finns i och runt Djurgår’n, kanalisera den på rätt sätt och hitta en väg framåt för hela föreningen.

Sedan Niklas Wikegård lämnade livet som hockeyträn­are har han suttit med i TV-sändningar med fokus på ishockey. Han ligger också bakom WE padel i Sigtuna stadsängar. Men hockeylive­t har alltid lockat Wikegård.

Herr, dam och junior

– Jag har följt hockey genom alla år som gått sen jag senast var aktiv tränare och säkert funderat 1000 gånger på att ge mig in igen. Nu är både tid och tillfälle helt rätt och det känns väldigt roligt att få göra något tillsamman­s med alla Djurgårdar­e, säger Niklas Wikegård i ett pressmedde­lande.

Förra veckan blev han officiellt presentera­d som sportsligt ansvarig för Djurgården Hockey. Uppdraget innefattar Djurgården­s herrlag, damlag, junior- samt ungdomsver­ksamhet.

Erfarenhet till hjälp

– Min uppgit blir att använda all den krat som inns i och runt Djurgår’n, kanalisera den på rätt sätt och hitta en väg framåt för hela föreningen. Det känns otroligt spännande och något som är nytt för mig. Samtidigt har jag en vana både som hockeyträn­are, från åren i TV-branschen och från att bygga bolag. Jag tror att den samlade erfarenhet­en kommer att vara till min hjälp, även om jag så klart har största respekt för det här nya uppdraget, säger han.

Niklas Wikegård tillträder sin tjänst den första maj 2024.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? Niklas Wikegård framför padelanläg­gningen i Sigtuna.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON Niklas Wikegård framför padelanläg­gningen i Sigtuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden