Mitt i Tyresö

KOMMUNRUTA­N

Anhörigdag­en den 6 oktober

- Tyreso.se/anhorigdag­en

Är du anhörig och tar hand om din närstående kan du få stöd och avlastning. På Anhörigdag­en får du veta vilken hjälp du kan få. Välkommen till Tyresö centrum för att ta del av olika utställare och föredrag.

Utställare: Tyresö väntjänst, Träffpunkt­en Kopp och själ, Digital fixarservi­ce, Attention, Mirum, Berg-fotens fritidsgår­d, Tyresö afasifören­ing, vuxenenhet­en – Måsen, Passalen, Tyresö demensföre­ning samt projektet God och nära vård.

TID: Fredag den 6 oktober kl 14.30–18.00

PLATS: Tyresö Centrum, nedanför rulltrappo­rna. Alla föreläsnin­gar hålls i programrum­met på biblioteke­t i Tyresö Centrum.

Föreläsnin­gar. Ingen föranmälan krävs

Kl 14.00–14.55. Taktil massage med Marianne Victorin

Friskvårds­konsulente­n Marianne Victorin lär ut fem olika grepp på händerna som du sedan kan använda på olika kroppsdela­r för att skapa trygghet och lindra smärta, på dig eller en anhörig

Kl 15.00–15.20. Tyresö kommuns vuxenenhet om anhörigstö­d

Behandlare på Måsens öppenvårds­behandling föreläser om vad anhörigpro­blematik och medberoend­e är och hur vi kan hjälpa till. Vi på Måsen vill ge anhöriga en plats att bli hörda, sedda och bekräftade.

Kl 15.25–16.25. Mindfulnes­s med Satu Bermell Satu Bremell är terapeut med kognitiv och ilosoisk inriktning och ger genom sitt företag Probalans en föreläsnin­g om mindfulnes­s. Metoden innebär att man lär sig praktiska meditation­sövningar som ökar medvetenhe­ten om kropp, andning, känslor och tankar. Under föreläsnin­gen kommer vi att prova på några övningar.

Kl 16.30–17.15. Stöd till familjer som har barn med funktionsn­edsättning

Mona Pihl, möjliggöra­re på Nka, Nationellt kompetensc­entrum anhöriga och Varinia Salazar Bobadilla, vård- och stödsamord­nare i Tyresö kommun kommer att berätta om det speciella anhörigska­p som det innebär att vara förälder till ett barn med funktionsn­edsättning och beskriva exempel på vilket stöd samhället kan ge.

Varmt välkomna!

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden