Mitt i Värmdö

Linnea från Nacka säger ja till en främling

Mattias och Linnea gifter sig vid första ögonkastet

- Jonas Berge jonas.berge@mitti.se

De är båda 27 och söker kärleken i det populära tv-programmet Gift vid första ögonkastet. Linnea Alsberg och Mattias Cedergren vågar säga ja till en fullständi­g främling.

STOCKHOLM

Realityser­ien ”Git vid första ögonkastet” har under sina tio år blivit en av våra stora ikarumssna­ckisar. Tittarna har älskat att följa de modiga åtta människorn­a som matchas ihop med någon de varken sett eller pratat med.

I år är två av deltagarna från Stockholm, 27-åringarna Mattias Cedergren och Linnea Alsberg.

Mattias blev tipsad av en kollega att söka. Han hade ett fyraårigt förhålland­e bakom sig som hade tagit lång tid att bearbeta.

– Jag har alltid gillat programmet och inspirerat­s mycket av det. Där har jag sett hur folk med experthjäl­p från psykologer vågar öppna sig. Jag har varit en övertänkar­e över lag, men när jag började prata blev allt lättare och jag kände mig mycket starkare, säger han.

Brukar inte ångra sig

Prata om känslor har aldrig varit ett problem för Linnea Alsberg.

– Haha, nej, mina känslor sitter på utsidan så jag är van att hantera dem. För mig handlade det mer om att lära mig sätta ord på känslorna.

Även Linnea är en trogen tittare. Hela tiden med tanken ”hur vågar de göra en sådan grej”. Och nu har hon alltså själv vågat. Även om hon ick en rejäl knuf. Hennes kompis anmälde henne utan hennes vetskap.

– Jag tänkte att jag inte hade något att förlora och att jag kommer ha lärt mig så mycket. Det är sällan jag ångrar saker. Jag bara kör.

Hade ni någon plan för om ni inte attraherad­es av er blivande partner?

– Utseende är så klart viktigt för attraktion­en. Men ju mer man lär känna någon desto tyngre väger personligh­eten. Jargong och humor är otroligt viktigt. Det fokuserade jag mest på, säger Mattias. Han hade emellertid en backup-plan ifall attraktion­en inte skulle vara omedelbar.

– Jag hade typ tagit ledigt från jobbet men om det inte skulle kännas bra tänkte jag jobba en hel del…

Litade på experterna

Linnea, som framhåller ”trygg i sig själv” som en av de viktigaste egenskaper­na hos en partner, hade full tilltro till programmet­s experter.

– Jag tänkte att jag verkligen ick lita på dem och hoppas att attraktion­en kommer och att jag skulle försöka tills det inte gick längre.

Ingen av dem minns riktigt vad de tänkte precis innan de ick se sin blivande fru respektive man för första gången.

– Jag tror det allra sista man ser i första avsnittet är min blick. Ren panik, säger Linnea.

 ?? FOTO: ULRIKA MALM FOTO: SVT ?? ”Min största lärdom från programmet är att våga stå upp för sig själv”, säger Linnea Alsberg.
Mattias Cedergren.
FOTO: ULRIKA MALM FOTO: SVT ”Min största lärdom från programmet är att våga stå upp för sig själv”, säger Linnea Alsberg. Mattias Cedergren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden