Mitt i Vaxholm

Vaxholmspo­litiker behöll hyresrätt i innerstan

Kan ha ljugit om bostadsort

- Fredrik Sjöquist

I hyresnämnd­en hävdade ex-politikern från Vaxholm att hen hela tiden bott i Stockholm. Då fick hen behålla sin hyresrätt i innerstan. I Vaxholm drog politikern en annan version, visar Mitt i:s granskning.

VAXHOLM

När det stod klart att expolitike­rn kunde förlora sin hyresrätt i innerstan folkbokför­de hen sig i Stockholm förra året, eter att ha varit folkbokför­d i Vaxholm sedan slutet av 1990-talet.

I hyresnämnd­en hävdade ex-politikern sedan att hen hela tiden bott i hyresrätte­n och inte varit bosatt i Vaxholm ”på lera år”.

Det räckte för hyresnämnd­en som i höstas beslutade att hen får behålla lägenheten, vilket Mitt i tidigare rapportera­t.

Enligt hyresvärde­n som ville säga upp hyreskontr­aktet hade ex-politikern inte bott i den, utan hyrt ut den olovligen i andra hand, men det ansåg hyresnämnd­en inte var bevisat.

Lämnade politiken

Men till kommunen antyder ex-politikern tvärt om att hen hela tiden bott i Vaxholm.

Mitt har tagit del av ett mail från förra året där expolitike­rn där detta framkommer.

”Jag begär entledigan­de pga att jag inom kort lyttar in till Stockholm” skrev hen hösten 2022 till Vaxholms kommunsekr­eterare.

I januari 2023 lämnade hen politiken, eter att kort eter valet, i november 2022, ha folkbokför­t sig i Stockholm.

Sista ordet i hyrestvist­en är heller inte sagt.

I förra veckan tog Svea hovrätt upp fallet eter att det överklagat­s av hyresvärde­n. I skrivande stund har domstolen ännu inte tillkännag­ivit något beslut.

I överklagan­det kan man bland annat läsa att hyresvärde­n vidhåller att ex-politikern hyrt ut lägenheten olovligen och inte bott i den själv.

Vuxet barn i lägenheten

Värden anklagar också expolitike­rn för att ha folkbokför­t sig i Stockholm ”av rent taktiska skäl” fast hen tiden innan varit kommunalpo­litiskt engagerad i Vaxholm.

Hyresvärde­n tillbakavi­sar också påståendet att ex-politikern och dennes partner inte bor tillsamman­s och att deras gemensamt ägda bostad i Vaxholm är under försäljnin­g.

”Den förekommer inte på Hemnet” skriver värdens ombud som också hävdar att det är ex-politikern­s barn som i själva verket bott i lägenheten i Stockholm.

Lång kötid

Enligt Bostadsför­medlingen i Stockholm är kötiden för att få en etta i det aktuella området i Stockholm 12-18 år. På den specifika gatan är den längre än så, enligt en tidigare granskning från tidningen Hem & hyra.

Mitt i har talat med hyresvärde­ns juridiska ombud som inte vill kommentera ärendet. Vi har även sökt expolitike­rn, men inte fått svar.

 ?? FOTO: FREDRIK SJÖQUIST ?? Tvisten om lägenheten avgörs nu av Svea hovrätt.
FOTO: FREDRIK SJÖQUIST Tvisten om lägenheten avgörs nu av Svea hovrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden