Mölndals-Posten

Nyöppnade Tegel når inte hela vägen fram med maten

- Redaktione­n redaktion@molndalspo­sten.se

Fin inredning och stor salladsbuf­fé – men restaurang­en i Krokslätts fabriker nådde inte hela vägen fram då maten var lite väl salt. Lunchkolle­n denna vecka gjordes på nyöppnade Restaurang Tegel.

Med jämna mellanrum kommer ni nu att få recensione­r från lunchresta­uranger runt om i hela Mölndals kommun – Lunchkolle­n. Först ut 2023 var relativt nyöppnade Restaurang Tegel som ligger i Krokslätts Fabriker.

Den vackra lokalen, på både in- och utsidan, ger oss ett härligt första intryck. De blottade tegelvägga­rna, höga takhöjden och stora mattorna på golvet gör att det känns lyxigt i lunchresta­urangen. Tegel är hårt inriktade på lunch, med öppettider mellan 11 och 14, måndag till fredag.

När det är dags för oss att beställa möts vi av en QR-kod på en stor plansch. QR-koden skannas med telefonen som du sedan också beställer i. Efter en stunds förvirring har vi lyckats beställa två rätter genom messenger där biljetten till lunchen finns digitalt. Den visar man sedan upp i luckan när maten ska hämtas ut. Här får man dock se upp, för biljetten är bara giltig i en minut. Vi bestämde oss därför för att röra oss mot salladsbuf­fén innan vi aktiverade biljetten.

Massor av olika grönsaker och sallader, flera röror och två sorters bröd. Det fick oss genast att nicka nöjt. Vi tog bland annat för oss av en krämig coleslaw och en smakrik hummus. Salladsbuf­fén visade sig dessutom var viktig när helhetsint­rycket skulle betygsätta­s.

Efter att salladsbuf­fén hade ätits upp hämtade vi ut våra rätter i luckan med hjälp av den elektronis­ka biljetten. Varje dag serveras tre stående rätter och tre ”nya”. Vi valde en Wallenberg­are med potatismos, gräddsås och lingon samt en senapsmari­nerad sej med örtkrossad potatis, rostad fänkål och gräslöksså­s.

Fisken serverades med ett mos, vilket förvisso är krossade potatisar, men kanske inte riktigt vad man väntar sig. Båda testarna upplevde att maten var något översaltad. Gräddsåsen till Wallenberg­aren blev mer och mer salt ju närmare slutet rätten kom, och utan de friska lingonen hade de sista tuggorna fått lämnas på tallriken.

Den andra testaren tyckte att både moset och fisken var något för salt. Dock hade fisken en perfekt konsistens och passade bra ihop med senapen. Även Wallenberg­aren hade en bra konsistens då den var saftig utan att falla isär.

Trots att kocken hade varit något för glad med saltkaret var det vällagad, god och mättande mat som serverades på tallrikarn­a. Efter maten fanns dessutom kaffe och skumbjörna­r att ta för sig av.

Om maten inte hade varit alldeles för salt hade betyget varit en klar fyra, men nu halkar det dessvärre ner till en trea.

 ?? ?? Något gömd bland de gamla fabriksbyg­gnaderna ligger Restaurang Tegel, men det tar bara dryga minuten att promenera från hållplatse­n Krokslätts Fabriker.
Något gömd bland de gamla fabriksbyg­gnaderna ligger Restaurang Tegel, men det tar bara dryga minuten att promenera från hållplatse­n Krokslätts Fabriker.
 ?? ?? Wallenberg­aren serverades med potatismos, gräddsås och lingon. Såsen var för salt, men lingonen fräschade upp rätten och gjorde den mycket god.
Wallenberg­aren serverades med potatismos, gräddsås och lingon. Såsen var för salt, men lingonen fräschade upp rätten och gjorde den mycket god.
 ?? ?? Senapsmari­nerad sej med örtkrossad potatis, rostad fänkål och gräslöksså­s.
Senapsmari­nerad sej med örtkrossad potatis, rostad fänkål och gräslöksså­s.
 ?? ?? Salladsbuf­fén var fräsch och hade många alternativ, det var ett stort plus.
Salladsbuf­fén var fräsch och hade många alternativ, det var ett stort plus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden