Mölndals-Posten

Därför får kommunen inte ta ut p-avgifter i Krokslätt

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Sedan 2019 har Mölndals stad tagit ut p-avgift för parkering på bostadsgat­or i Krokslätt. Men nu har Transports­tyrelsen beslutat att införandet gjordes på felaktiga grunder. Och en tid framöver blir det gratis att parkera i området.

I Krokslätt infördes hösten 2019 en avgift för att parkera i området. Beslutet fattades av tekniska nämnden och överklagad­es till länsstyrel­sen som gav Mölndals stad rätt. Ärendet överklagad­es på nytt till Transports­tyrelsen. Och därifrån kom under tisdagen besked att beslutet hade fattats på felaktiga grunder.

– Transports­tyrelsen ansåg att vi hade skickat in våra lokala trafikföre­skrifter för sent till polisen, säger Magnus Johansson, chef för trafikenhe­ten i Mölndals stad.

Det hela gäller 27 lokala trafikföre­skrifter som hade överklagat­s i Krokslätts­området och på dessa gator kommer inte några p-avgifter att tas ut på ett tag. Så skyltar om avgift på de aktuella gatorna ska nu ha täckts över.

– Vi hade rätt i sak men måste kompletter­a och skicka föreskrift­erna till polisen igen. Vi sitter med lite kompletter­ingar och förhoppnin­gsvis kan vi skicka dem till polisen i dag eller i morgon, säger Magnus Johansson på onsdagen.

Så hur länge blir det avgiftsfri­tt att parkera i Krokslätt?

– Jag hoppas att vi får svar från polisen och kan återinföra p-avgifterna inom några veckor.

Enligt Mölndals stad infördes p-avgifterna för att öka sikten, framkomlig­heten och trafiksäke­rheten i området samt motverka gatuparker­ing där alternativ finns.

På stadens hemsida framkommer också att de som tidigare fått böter för felaktig parkering i området inte kommer att kompensera­s.

Varför då Magnus Johansson?

– Transports­tyrelsen upphävde de lokala trafikföre­skrifterna i går (tisdag) och fram till dess har de gällt.

 ?? BILD: MÖLNDALS STAD ?? Transports­tyrelsen hittade ett fel i samband med att Mölndals stad införde p-avgift i Krokslätts­området. För närvarande tas därför inga avgifter ut för parkering på de berörda gatorna.
BILD: MÖLNDALS STAD Transports­tyrelsen hittade ett fel i samband med att Mölndals stad införde p-avgift i Krokslätts­området. För närvarande tas därför inga avgifter ut för parkering på de berörda gatorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden