Mölndals-Posten

Åtalad hade flera droger, sex telefoner och 27 570 kr

- Clara Tjärnberg clara.tjarnberg@molndalspo­sten.se

Mannen som är känd av polisen sen tidigare misstänks för narkotikab­rott efter en genomsökni­ng av hans bil. Där hittades flera olika droger och sex mobiltelef­oner, varav en hade en förfrågan om att köpa hasch på skärmen.

Det var en augustikvä­ll 2021 som en polis fick syn på Mölndalsbo­n i 20-årsåldern i en bil vid en bensinmack.

I ett PM som ingår i utredninge­n har polisen sagt att de tidigare träffat på den unga mannen. Då hade han umgåtts tillsamman­s med personer som är kända för polisen på grund av konflikter i Göteborgs kriminella värld.

Det gjorde att polisen ville söka igenom mannens bil. De möttes då av en lukt av cannabis och såg både hasch och amfetamin ligga mellan förar- och passagerar­sätet.

Förutom droger hittade polisen hela sex olika mobiltelef­oner i bilen, varav åtminstone en var igång vid tillfället.

– Displayen tänds när jag flyttar den och i displayen finns ett meddelande där det står ”vad kostar 25 g brun”. Brun är ett välkänt namn på hasch, skrev polisen i sitt PM.

I polisförhö­r får mannen en fråga om meddelande­t.

– Ingen kommentar, svarar han.

Det blir även svaret på flera andra frågor, till exempel om varför han har så många telefoner och var han fått narkotikan ifrån.

Fynden i mannens bil väckte misstankar hos poliserna om att han sålde narkotika. Därför greps han på plats.

En husrannsak­an genomförde­s även i hans föräldrars två separata hem. I huset där mannen för det mesta bodde mesta hittades en hel del kontanter. Närmare bestämt 27 570 kronor.

Brottet som mannen misstänks för är narkotikab­rott, för att ha haft narkotika som han åtminstone till viss del tänkt sälja. Det förnekar dock mannen i förhör.

– Jag erkänner innehav, men det är för eget bruk. Det har inte varit i syfte att överlåta till någon annan.

Pengarna som hittades i mannens bostad menar han har samlats ihop från flera håll.

– Det är olika, uttag och från födelsedag­ar, lite olika grejer, fått pengar från kompisar när jag lagt ut för mat och så vidare.

I åtalet står det att det är mycket mer sannolikt att pengarna har utgjort ett utbyte i brottslig verksamhet, alltså att pengarna kommer från handel med droger. På grund av detta begär åklagaren att mannen inte ska få tillbaka sina pengar kronor.

Han åtalas även för narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden