Mölndals-Posten

Man gjorde bilinbrott och stal parfymer – får fängelse

- Teo Kristjanss­on teo.kristjanss­on@molndalspo­sten.se

En man döms till fängelse efter att han gjort bilinbrott i Åbro industriom­råde. Mannen ska ha kommit över både hörlurar och parfymflas­kor men vad han inte visste var att bilens ägare var honom på spåren.

Det har gått nästan ett och halvt år sedan bilinbrott­et i Åbro industriom­råde ägde rum. Klockan hade nyligen passerat 20.00 då en kvinna som jobbar på ett av företagen tog rast. Hon gick då ut och tände en cigarett och tittade ut över parkeringe­n som ligger i anslutning till jobbet. Då såg hon två män komma gåendes och som ska ha varit vingliga.

– Sedan ser jag hur ena mannen öppnar bildörren och satte sig i den och då gick den andra mannen iväg, säger kvinnan i polisförhö­r.

Mannen ska ha tänt en lampa i bilen och då kunde kvinnan se att det inte var hennes kollega. Hon agerade då snabbt och letade upp kollegan och tillsamman­s sprang de till parkeringe­n igen. I ett förhör med polisen berättar bilägaren vad som hände sen.

”Då såg vi en man långt bort som (kollegans namn) sa att det var han. Jag tittade in i bilen och såg att mina parfymer försvunnit.”

Bilägaren sprang då efter mannen men höll sig på avstånd. Samtidigt kom en väktare körandes en bit bort och tillsamman­s med bilägaren stannade väktaren den misstänka mannen.

”Först säger han att han inte gjort det men då sa målsägande att han saknade parfymer och då sa misstänkt att han slängt bort dom. När vi sa att han skulle få gå med och leta efter dom sa han ”äh vad fan jag har dom här” och så vände han sig om och tog fram tre parfymer”, säger väktaren i polisförhö­r.

Mannen förnekade initialt att han skulle ha begått någon stöld men erkände sedan att han tagit parfymerna och ett par hörlurar. När mannen tömde sina fickor hade han även en laddare och ett USB-minne som bilägaren menade tillhörde honom.

Tingsrätte­n anser att det saknas anledning att ifrågasätt­a bilägarens uppgifter och dömer mannen för stöld. Mannen ska tidigare dömts ett flertal gånger och bara några månader tidigare dömdes mannen till skyddstill­syn för stöld. Mannen döms nu till en månads fängelse.

 ?? BILD: CHRISTINA BLOM ?? Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
BILD: CHRISTINA BLOM Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden