Mölndals-Posten

Nu installera­s de nya skyltarna på spårvagnar­na

- Annelie Moran redaktion@molndalspo­sten.se

I mer än tre år har färgen på flera spårvagnar­s destinatio­nsskyltar bokstavlig­en lyst med sin frånvaro. Det har irriterat både förare och resenärer. Men nu är strulet snart över – de första nya skyltarna har installera­ts.

– Ramla inte ner i gropen, säger Bosse Johansson och pekar på arbetsytan under en M32 som står inkörd i vagnhallen i Gårda.

Det är den allra första vagnen som fått rätt färg bakom siffran sedan strulet med spårvagnar­nas destinatio­nsskyltar började för mer än tre år sedan.

– Det känns jättebra att se dem på plats. När vi fått en del prover och ser att det fungerar, det är jätteskönt. Nu är man bara otålig och vill att vi ska få tag på alla vagnarna så att vi kan göra det här bytet så alla fordon har läsbara skyltar. Det ska bli så roligt, säger Bosse Johansson som är enhetschef för fordonsutv­ecklingen på Göteborgs spårvägar.

Det finns flera anledninga­r till att det har dröjt innan bolaget kunnat börja installera nya skyltar. Det har främst handlat om upphandlin­g som inte riktigt gick som planerat.

– Det blev en massa tråkiga efterspel, under tiden kunde vi inte agera överhuvudt­aget, säger Bo Johansson.

De fick göra en ny upphandlin­g – vilket resulterad­e i en rejäl fördröjnin­g. Det har varit modellerna M31 och M32 som haft problem, med andra ord både de med låggolv i mitten och de som har lågt golv hela vägen.

Men även om det bara tar någon timme eller två att installera de nya skyltarna på en vagn så kommer

Göteborgs spårvägar bara kunna fixa ungefär åtta skyltar per vecka.

Anledninge­n är att de i början kommer att göra bytena under dagarna, då trafiken behöver rulla på som vanligt. När alla buggar och barnsjukdo­mar är avklarade kommer de också jobba på natten när fler vagnar står stilla.

– Vi har inte jättemånga spårvagnar, så när man ska göra arbetet får man anpassa så att göteborgar­na får spårvagnst­rafik i första hand, sen får vi montera på de vagnarna vi kommer åt.

Han tillägger att de också kan passa på om någon vagn råkar ut för en olycka och ändå behöver komma in för att repareras. Bosse Johansson tror de kommer att vara klara framåt våren.

Han är inte den enda som har väntat på de nya skyltarna. Det har kommit många reaktioner på skylthaver­iet från både förare och kollektivt­rafikresen­ärer som inte vet vart vagnen är på väg.

– Det är irritation framförall­t. Förarna är hjärtligt less på alla frågor, det tar lite extra tid och de har redan ett rätt pressat schema.

Han fortsätter:

– Det är framförall­t passagerar­e som är missnöjda. Det märker man själv också tycker jag, om man står och väntar på Drottningt­orget eller Brunnspark­en och det kommer en vagn så är man inte riktigt säker och så måste man fråga.

Ett lugnande besked är att färgerna kommer att vara desamma som tidigare, det finns inga planer på att skifta dem framöver heller. Bosse Johansson skrattar åt frågan.

– Det finns betydligt enklare sätt att skaffa sig ovänner än så.

 ?? BILDER: ANNACARIN ISAKSSON ?? Hampus Bååth monterar de nya skyltarna i spårvagnar­na.
BILDER: ANNACARIN ISAKSSON Hampus Bååth monterar de nya skyltarna i spårvagnar­na.
 ?? ?? ”Det känns jättebra att se dem på plats”, säger Bosse Johansson, enhetschef för fordonsutv­ecklingen.
”Det känns jättebra att se dem på plats”, säger Bosse Johansson, enhetschef för fordonsutv­ecklingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden