Mölndals-Posten

Förskoleko­ck bidrar med ett kapitel i ny kokbok

- Marcus Erlingfors redaktion@molndalspo­sten.se

Till vardags jobbar hon som kock på Stallbacke­ns förskola. Men förra året blev hon utvald av restaurang­grossisten Martin & Servera som en av tio förskoleko­ckar som fick vara med och göra en kokbok. Nu är ”Den gröna förskolebo­ken” släppt. – Det är en stor ära att få vara med, säger Kamilla Ehrengrip.

Det var i våras som Martin & Servera frågade henne om hon skulle kunna tänka sig att vara med i boken.

– Jag tror att de hittade mig via sociala medier. De kontaktade mig och så var det tio kockar i hela Sverige som blev utvalda till att få skriva ett eget kapitel i denna boken.

BILD: MARCUS ERLINGFORS

Efter att hon tackat ja började arbetet med att ta fram recept, berättar Kamilla Ehrengrip.

– De ville ha fem till sex recept som är vegetarisk­a och som funkar på min enhet här på Stallbacke­ns förskola. Jag tog fram det som symboliser­ar mig och som jag tycker om att jobba med. Men framförall­t det mina gäster tycker om, säger hon och fortsätter:

– I boken finns både recept samt lite tips och trix till hur man får olika saker att fungera i ett förskolekö­k. Så alla har gett lite olika infallsvin­klar kring hur de jobbar.

Nu när boken släppts har hon blivit uppmärksam­mad på olika sätt, till exempel har kommunen varit där och filmat henne. Men det finns även föräldrar som undrat vad barnen äter och hur hon får dem att äta rätterna.

– Så i boken får man lite tips kring vad som serveras, säger Kamilla Ehrengrip.

Att få vara med överhuvudt­aget är hon uppenbart glad över.

– Det är fantastisk­t. Det är en stor ära att få vara med i boken. Jag är jätteglad och stolt. Och att jag får visa mitt arbete för hela Sverige är ju grymt kul.

Skulle du kunna tänka dig att vara med på något liknande igen?

– Ja, absolut. Jag gillar det.

Blir du sugen på att göra en egen kokbok nu när du varit med?

– Kanske det. Nu har denna idén med att visa vårdnadsha­varna recepten som funkar på förskolan väckts. Jag tror att efterfråga­n kommer att finnas framöver, så varför inte.

 ?? ?? Förskoleko­cken Kamilla Ehrengrip har bidragit med recept till ”Den gröna förskolebo­ken”.
Förskoleko­cken Kamilla Ehrengrip har bidragit med recept till ”Den gröna förskolebo­ken”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden