Mölndals-Posten

Laget som inte finns tog sig till slutspel i cupen

-

Så kom helgen då alla inom damhockeyn i Göteborg riktade blickarna mot Åby ishall. För första gången någonsin stod nämligen Mölndal hockey värd åt GP-pucken för tjejer – och för första gången någonsin kunde klubben presentera ett tävlingsla­g bestående av bara tjejer. Resultatet? Succé.

Egentligen har Mölndal hockey inget tjejlag för cup- och seriespel, utan bara en relativt nystartad träningsgr­upp där åldrarna skiljer sig åt väsentligt.

När föreningen blev tillfrågad att vara värd för den ansedda ishockeytä­vlingen GP-pucken, samverkade dock goda krafter. Snabbt fick man ihop en trupp som kunde mäta sina förmågor med Värnamo, Hanhals och två Frölundala­g, som var de andra deltagarna i cupen.

– Det skulle ha varit ett helt Mölndalsla­g, men vi fick inte dispens för en spelare som var överårig. Förbundet frågade då om vi inte borde samarbeta med Hovås som ville spela, säger Magnus Fogelberg, tränare för Mölndal hockey.

Så blev det. Via logistiskt trolleri kunde Mölndal hockey och Hovås få varsitt lag i turneringe­n. Hovås i F12-kategorin, genom förstärkni­ng från Mölndals yngre spelare som drog på sig Hovåströjo­r för ändamålet – och Mölndal hockey i F15-gruppen, med hjälp av fem inlånade spelare från Hovås (samt en från Härryda).

– Det blev lite haltande med bara tio utespelare, men det var vad vi klarade av att lösa, säger Magnus Fogelberg tidigt på lördagsmor­gonen.

”Klara av” visade sig vara en underdrift. Detta hastigt sammansatt­a Mölndal hockey, som bara haft två träningsti­llfällen på is inför lördagens cup, blev en dominant i GP-pucken.

En föraning om det gavs redan i första matchen, där tjejerna satte hårt mot hårt i matchninge­n mot det mer ihopspelad­e Frölunda, hämtade upp ett tvåmålsund­erläge, och sedan lämnade isen med oavgjort (2–2) i tabellen.

– Jag blev förvånad. Jag tänkte att det riskerade att bli en mental låsning, nu när vi skulle möta det mäktiga och kända Frölunda, medger en skrattande Magnus Fogelberg.

– Men tjejerna var helt på. Inlednings­vis var de lite försiktiga och hamnade i underläge, men när de märkte att de kunde, började allt fungera. Med tanke på att de har spelat så pass lite ihop är det fina passningss­pelet jätteimpon­erande, att de tänkte på varandra.

Spelarna må ha varit något nervösa inför denna första samman

 ?? BILDER: TOBIAS HOLMGREN ?? Elvaåriga talangen Agnes Hagenlöv tekar i matchen mot Frölunda.
BILDER: TOBIAS HOLMGREN Elvaåriga talangen Agnes Hagenlöv tekar i matchen mot Frölunda.
 ?? ?? Magnus Fogelberg är tränare för Mölndals tjejgäng.
Magnus Fogelberg är tränare för Mölndals tjejgäng.
 ?? ?? GP-pucken har arrangerat­s i Göteborgsr­egionen sedan 1955.
GP-pucken har arrangerat­s i Göteborgsr­egionen sedan 1955.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden