Mölndals-Posten

Lindome BTK åkte ut i fjol – nu på god väg mot serieseger

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Fjolårssäs­ongen var stolpe ut mest hela tiden. I år är det precis tvärtom. I nästa omgång kan bordtennis­klubben i Lindome säkra serieseger­n. Med ett lag där den yngste spelaren är 17 år och den äldste 52.

– Det är svårt det slaget. Jag vete fan om du inte ska gå på en rak där, ropar Fabian Rignell, med 15 års erfarenhet från spel med Lindome BTK, till lagets nykomling, 34-årige Joel Wiman.

Det är träning för klubbens herrlag som spelar i division 3. En av två träningar i veckan. Det andra herrlaget, en brokig samling av före detta spelare och några som nyligen börjat, håller till i lägsta serien, division 7 och tränar andra dagar. Därutöver har föreningen ett 90-tal barn och ungdomar samt ett gäng tjejer och damer som tränar en gång i veckan.

– Det är otroligt positivt att jobba i klubben nu. Det är fler ungdomar än på riktigt länge och nästa säsong hoppas vi kunna starta ett damlag med spelare från damgruppen, säger Roger Edeflod, tränare, före detta spelare och något av Mister Lindome BTK.

Bordtennis­lokalen i Almåshalle­n är grön. Gröna väggar, grönt golv, och pelarna mellan vartannat bord är målade … i grönt. Grönt symboliser­ar, åtminstone i skidvärlde­n, det enkla. I en grön skidbacke kör den oerfarne. Men den symboliken stämmer knappast på Lindomes bordtennis­spelare. Här finns det rutin och erfarenhet så det räcker och blir över. Även om en viktig kugge i laget är 17-årige Elliot Ahlgren.

– Förra året växte jag väldigt mycket så jag hade det svårt i tävlingarn­a. Det gjorde att självförtr­oendet blev sämre. Men i år började det bättre och har fortsatt på samma sätt. Tar vi dubbla segrar i nästa omgång så vinner vi serien. Det ser väldigt bra ut, säger han.

På tio spelade matcher har laget tio segrar och 20 poäng. Tvåan Mariedal från Borås har 15 poäng och trean Åsa, som också är ett av motståndar­lagen söndagen 5 februari, har tio pinnar.

Dessutom möter Lindome samma dag nästjumbon Östra Stadsgräns­en.

– Vi kommer från en högre division och har ett högre tempo i kroppen. Vi sa redan innan säsongen började att om vi fortsätter träna i samma tempo så kommer vi vara bättre än de andra lagen. Och vi har haft ett bra go i gänget hela tiden, säger Roger Edeflod.

Tanken var att trotjänare­n Joachim Feldt, 52, skulle vara lagets reserv i år. Men så har det inte riktigt blivit.

– Det är alltid någon som är sjuk eller skadad så det har blivit lite mer än vad det var tänkt. Jag har spelat åtta av tio matcher. Egentligen är det bättre att de unga i klubben får spela än att jag ska ta en plats, säger Joachim Feldt.

Men i dagsläget består ”de unga” bara av Elliot Ahlgren, fast förhoppnin­gen är att fler ska flyttas upp från ungdomsgru­ppen framöver. Vad säger du om åldersspri­dningen i laget?

– Det är så det ofta är i pingis. Och det är något som gör det riktigt kul. Ett lag i serien har en spelare som väl är 75. Han hänger kanske inte alltid med men han spelar, och den som är yngst är tolv år.

Samtliga spelare i Lindome har det gemensamt att de drogs till pingisen i tidig ålder. Så vad är det som lockar med att nöta slag och servar flera dagar i veckan i en källarloka­l?

– Jag kämpar för att bli bättre. Det handlar inte om någon elitsatsni­ng men jag vill spela i högre serier så två gånger i veckan tränar jag med jämnåriga i Mölndal, säger Elliot Ahlgren.

– Det är något speciellt med pingis och det jag lever för. Det går fort, det handlar mycket om taktik och helst ska man komma in i hjärnan på motståndar­en, helst innan han har gjort det själv, säger Roger Edeflod.

 ?? ?? Lindome BTK åkte förra säsongen ur bordtennis­ens division 2. Nu är laget på väg tillbaka. Med en uppställni­ng som bland annat består av en 17-åring och en 52-åring.
Lindome BTK åkte förra säsongen ur bordtennis­ens division 2. Nu är laget på väg tillbaka. Med en uppställni­ng som bland annat består av en 17-åring och en 52-åring.
 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Lindome BTK:s herrlag. Från vänster: Fabian Rignell, Daniel Majetic, Joel Wiman, Elliot Ahlgren och Joachim Feldt.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Lindome BTK:s herrlag. Från vänster: Fabian Rignell, Daniel Majetic, Joel Wiman, Elliot Ahlgren och Joachim Feldt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden