Mölndals-Posten

Jitextjeje­rna tog språnget – blev proffs i Italien

-

Julia Hellström och Ella Smith Ygfeldt har lämnat Jitex för att spela som avlönade fotbollspr­offs – i Italien. Mölndals-Posten fick sig en pratstund med de två supertalan­gerna, som nu väntas rädda klubben Genoa från att halka ur Serie B.

Redan på 1940-talet importerad­e italienska fotbollsla­g spelare från Sverige. Då var det den krisande storklubbe­n AC Milan som var beställare, och den ostoppbara Gre-No-Li-kedjan som skulle bli deras frälsning hämtades från Göteborg och Norrköping.

Nu försöker Genoa CFC i landets näst högsta liga för damer att upprepa framgångsr­eceptet. Skillnaden är bara att rekryterna i stället hämtas från Mölndal, närmare bestämt Jitex.

När Mölndals-Posten talar med Ella Smith Ygfeldt och Julia Hellström har de hunnit vara i det nordliga Genua, lagets hemstad, i drygt tio dagar. Och visst känner de av förväntnin­garna från klubben.

– De har bytt ut tränarstab­en och tagit in fyra, fem nya spelare. De satsar mycket nu och målet är förstås att vi ska börja vinna, säger Julia Hellström.

Genoa ligger för närvarande i nedre halvan av tabellen, och ser alltså ut att behöva kämpa för sin överlevnad i ligan om vinden inte vänder. Det är kniven mot strupen.

– Just nu handlar det om att hålla sig kvar i Serie B, och det är främst därför klubbledni­ngen har gjort så stora förändring­ar. Men även om det är lite tidigt att säga det, så märker vi att ambitionen är att ta sig hela vägen upp till högsta ligan nästa år, säger Ella Smith Ygfeldt.

Svenskarna­s första dag på italiensk mark hade kunnat börja bättre. På grund av strul med bagaget kom de försent till första träningen med laget.

– Vi ramlade rakt in i det, säger Julia.

Hur var mottagande­t? Spänt?

 ?? ?? Ella Smith Ygfeldt och Julia Hellström från Jitex är sedan i december fotbollspr­offs i Italien.
Ella Smith Ygfeldt och Julia Hellström från Jitex är sedan i december fotbollspr­offs i Italien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden