Mölndals-Posten

Mölndalsfo­strade Mässing kvar i Alingsås HK – tar över flicklag

- Marcus Erlingfors redaktion@molndalspo­sten.se

Trots att den egna spelarkarr­iären är över blir Mölndalsfo­strade stjärnan Mikaela Mässing från Åby kvar i AHK. Tillsamman­s med Jan Lindfeldt tar hon nu över tränaransv­aret för flickor 16-15. – Det ska bli superkul, säger hon.

I våras gjorde Mikaela Mässing comeback som spelare i AHK och var med och skrev historia när klubben gick upp till allsvenska­n. Men att fortsätta spela även denna säsong fanns inte på kartan.

– Nej, jag opererade mitt knä den 12 juni så nu är den karriären över. Det är klart att jag vill spela men det är nog omöjligt med tanke på mina knän, säger hon.

I stället får alingsåsar­na se henne i en lite ny tappning, som huvudträna­re för flickor 16-15 ihop med Jan Lindfeldt.

– Det känns som en spännande grupp tjejer och jag känner till några av dem. Det ska bli superkul.

Ännu har hon emellertid inte tagit över laget.

– Jag tar laget först på onsdag nästa vecka. Jag har inte sett så mycket av dem, men jag känner till 07-orna för jag hade dem förra året också. Men jag har inte hunnit sätta upp några mål för laget ännu.

Även om det nu är klart att hon tar över, var det långt ifrån självklart att Mikaela skulle bli tränare.

– Jag visste inte om min egen karriär var slut, så jag har inte haft några planer på det. Men jag gick en tränarutbi­ldning som var slut i juni, sedan ringde ”Pinnen” (sportchef Christer Mårtensson reds. anm.) och då var det svårt att tacka nej, skrattar hon.

Som spelare hade hon en gedigen karriär på högsta nivå. Erfarenhet­erna från den hoppas hon nu kunna ta med sig till sitt första riktiga tränaruppd­rag.

– Jag kan ju handboll, men att få ut det på planen genom andra är väl det svåra. Men det är klart att det kan hjälpa mig. Jag vet hur jag vill och inte vill vara som tränare, säger hon.

Vilken blir den största utmaningen?

– Att jag ska ha huvudansva­r. Det har jag aldrig haft innan.

Vad ser du mest fram emot?

– Att förhoppnin­gsvis få se en utveckling hos spelarna. Att det blir ett lag som trivs ihop och spelar bra handboll.

 ?? BILD: JÖRGEN JARNBERGER ?? Mikaela Mässing tar över huvudansva­ret för AHK:s flickor 16-15 tillsamman­s med Jan Lindfeldt.
BILD: JÖRGEN JARNBERGER Mikaela Mässing tar över huvudansva­ret för AHK:s flickor 16-15 tillsamman­s med Jan Lindfeldt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden