Mölndals-Posten

Här anländer Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg till Mölndals innerstad

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Mölndal verkar bestå av idel tårtälskar­e. Åtminstone om man ska tolka antalet besökare när Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg stannade till på Ulla Jakobssons plats.

– Jag har inte hunnit smaka än, säger Emya Thuvesson som besökte Mölndals innerstad tillsamman­s med sambon Filip Töresson.

En tugga senare löd hennes omdöme:

– Det var jättegott. Vi har åkt hela vägen hit för att smaka tårta. Kommer ni långt härifrån?

– Det kanske man inte kan säga – Åby stallbacke.

Klockan 12.00 på lördagen startade Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg från företagets bageri i Jolenområd­et. Bara några minuter senare var det dags för ett första stopp vid Ulla Jakobssons plats, längst upp på Brogatan. Gott om människor i blandade åldrar väntade in tåget – och kanske framför allt tårtorna.

– Vi har laddat upp med 5 000 bitar. Nu får vi hoppas att det inte regnar när vi gör våra stopp, säger vd:n Urban Nyberg till Mölndals-Posten strax innan avfärd.

Klarar sig tårtorna om det regnar?

– Det är ingen fara. Tårtorna finns i en bil som följer efter tåget och personalen sitter under tak. Jag hoppas besökarna är klädda efter vädret. Alla andra år har vi faktiskt haft bra väder.

Varför ett tårttåg?

– Det har blivit en tradition. Vi gör det för 13:e gången och i år firar vi extra för det är 125 år sedan delar av vårt bolag bildades.

Även om Steinbrenn­er och Nyberg bara funnits i 25 år så har numera även Ehlers bageri införlivat­s i bolaget. Det senare startade redan år 1898.

Lagom till att de första tårtbitarn­a hade delats ut bjöd himlen på ett antal vattendrop­par. Ingen störtskur men åtminstone en lättare skur. Fast inte avskräckte det tårtälskar­na.

– Det var gott, säger Oliver Meijer från Lindome som var på plats tillsamman­s med farmor Marianne Meijer från Bosgården.

– Nu får vi ta och testa den andra sorten, säger farmor Marianne varför både hon och barnbarnet stegade fram mot tårttåget på nytt.

Två som verkligen uppskattad­e tårta var kompisarna Olle Johansson från Bifrost och Gustav Kanthe från Balltorp.

– Det här är jättekul och tårtan var jättegod. Jag ska försöka ta mer, säger Olle Johansson.

– Väldigt smakfull tårta med en stark chokladsma­k, säger Gustav Kanthe.

– Gott med kombinatio­nen av mango och choklad, fortsätter Olle Johansson.

I samma stund började tåget köra nerför Brogatan.

Killar, om ni vill smaka mer får ni springa efter till Mölndalsbr­o?

– Jaaaa!

Båda lämnade och gick snabbt efter mot stopp nummer två.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Det var stort intresse från Mölndalsbo­rna när Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg anlände till Ulla Jakobssons plats, längst upp på Brogatan i Mölndals innerstad.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Det var stort intresse från Mölndalsbo­rna när Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg anlände till Ulla Jakobssons plats, längst upp på Brogatan i Mölndals innerstad.
 ?? ?? ”Det var gott”, säger Lindomebon Oliver Meijer som besökte tårttåget tillsamman­s med farmor Marianne Meijer från Bosgården.
”Det var gott”, säger Lindomebon Oliver Meijer som besökte tårttåget tillsamman­s med farmor Marianne Meijer från Bosgården.
 ?? ?? Vd:n Urban Nyberg hälsade tårtälskar­na välkomna till Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg som kördes för 13:e gången.
Vd:n Urban Nyberg hälsade tårtälskar­na välkomna till Steinbrenn­er och Nybergs tårttåg som kördes för 13:e gången.
 ?? ?? Under det korta stoppet utanför Stadsbibli­oteket delades en stor mängd portioner tårta ut. Och glädjen var total.
Under det korta stoppet utanför Stadsbibli­oteket delades en stor mängd portioner tårta ut. Och glädjen var total.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden