Mölndals-Posten

Mölndalsek­onomen Robert extraknäck­er som skyttekung

Det spelar inte någon roll vilken klubb Lindome Gif möter, eller hur det egna laget presterar i tabellen för tillfället. Ingen verkar kunna stoppa Robert Lipovac.

-

Den 26-årige anfallaren, som till vardags jobbar som ekonom i Mölndals stadshus, har hittills gjort 14 fullträffa­r i division 2 och tangerar därmed sitt eget målrekord från säsongen 2021.

– Det är förstås roligt, men en del i det är att vi spelar i en lägre division i år och att vi möter svagare motstånd, säger en ödmjuk kommuntjän­steman när Mölndals-Posten träffar honom efter arbetsdage­ns slut.

En lägre division kan dock inte vara hela förklaring­en. Laget går inte som en ångvält, utan befinner sig på mellanplat­s i tabellen med sex matcher kvar att spela. Ändå är Robert Lipovac femma i skytteliga­n, och den enda från Lindome Gif som ens befinner sig på topp 20.

Vad gör du som ställer målvaktern­a?

– Jag har svårt att sätta ord på det. Det kommer väldigt instinktiv­t att jag dyker upp på rätt ställe, att jag rör mig i rätt ytor. Snabbhet har aldrig varit min styrka, utan det är nog mer att jag har en god spelförstå­else, säger han.

” Ja, jag trivs på jobbet. Jag har gillat siffror sedan barnsben. Det kommer troligen från farsan som också är på det sättet. Man gillar det om man kan det.

När han själv ska sammanfatt­a sin spelarkarr­iär, väljer han att använda fraser som ”upp och ner”.

– Jag var väldigt hoppfull när jag flyttade från Karlstad till Göteborg för fotbollens skull. Jag gick i gymnasiet där och började spela i Häckens ungdomslag, U17, U19 och U21. Jag fick också göra en A-lagsmatch.

Höjdpunkte­n enligt honom själv var när han och hans ungdomsgän­g vann Gothia cup. Robert Lipovac gjorde mål i finalen och utsågs till MVP – Most valuable player – och framtiden hade aldrig sett ljusare ut än då.

Några år senare kom verklighet­en ikapp när Häcken valde att inte förlänga kontraktet. Kort tid efter det fick Robert Lipovac problem med ryggen, vilket ytterligar­e hindrade hans framfart.

– Sedan dess har jag harvat runt främst i division 1. Det har kommit något erbjudande från superettan, men det har inte passat just där och då.

Har du kommit så långt som du kommer att nå?

– Nu när jag har kommit upp i åren har jag fått andra prioriteri­ngar i livet. Jobbet, tjejen, familjen. Jag är färdigutbi­ldad och jobbar,

 ?? ?? Robert Lipovac, ekonom på Mölndals stad, gillar att trixa med boll och han gör det bra. Så bra att han i flera säsonger har varit Lindome Gifs farligaste målgörare.
Robert Lipovac, ekonom på Mölndals stad, gillar att trixa med boll och han gör det bra. Så bra att han i flera säsonger har varit Lindome Gifs farligaste målgörare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden