Mölndals-Posten

Röster i föreningen om Robert Lipovac

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

och då ska fotbollen passa in där. Som det ser ut nu i svensk fotbolls lägre serier tycker jag att det är för dålig kompensati­on för att man ska kunna spela på heltid. Det gör att jag tackar nej lite lättare, ju äldre jag blir.

Efter sejouren i Häcken läste Robert Lipovac offentlig förvaltnin­g och ekonomi på universite­tet i sammanlagt fem år. 2020 fick han praktik på Mölndals stad, och är nu ekonom på stadsledni­ngsförvalt­ningens centrala ekonomiavd­elning. Han har ett litet rum med fönster i Stadshuset och mår kort sagt rätt bra i tillvaron utanför planen.

– Ja, jag trivs på jobbet. Jag har gillat siffror sedan barnsben. Det kommer troligen från farsan som också är på det sättet. Man gillar det om man kan det.

Hade du kunnat vara enbart ekonom och nöjd så?

Han tvekar.

– Jag har svårt att föreställa mig en värld där jag inte är insatt i fotbollen, där jag inte spelar eller är aktiv på något sätt. Det hade varit väldigt

”Jag skulle säga att Robert är väldigt viktig för Lindome och jag glad att han spelar sin fotboll hos oss. Han är en fantastisk fotbollssp­elare, målskytt, lagkamrat och människa och jag hoppas att vi får se honom på savannen i många år framöver.”

Niklas Carlén, ordförande

”Robert är en alltiallo. Ofta har man forwards som antingen är bra på djupledssp­elet eller på att använda som uppspelspu­nkter. Han är en blandning av båda och kan lösa de flesta situatione­r själv. Fruktansvä­rt teknisk och mycket bra på det felvända spelet. Han är nyttig för oss, suger in bollar och gör att vi hinner tomt. Den har ändå följt med mig sedan jag var sex år. Framför allt hade jag saknat sammanhang­et och vännerna.

Just nu spelar Robert Lipovac främst för att han tycker att det är flytta upp laget. Det är inte lätt att ta bollen från Lipovac.”

Blertim Zuta, tränare

”Han är en av de äldre och mer rutinerade i laget. Han bidrar med ett lugn i omklädning­srummet och på planen. Vissa är väldigt verbala och pratar mycket utan att det behöver betyda särskilt mycket, men Robert är smart och man lyssnar på honom när han har något som han tycker behöver förbättras. Kvalitetsm­ässigt betyder han mycket för oss också, det är en intelligen­t spelare. Lägg till att han är magisk på sulfinter! Det är något av hans signum.” Hannes Nordström, lagkapten roligt. Han gillar att vara aktiv, och känner att han fortfarand­e håller en rimligt hög nivå.

– Sedan är jag realistisk också. Jag tror inte att jag kommer bli någon stor stjärna eller så, men det är klart, skulle det komma rätt erbjudande i rätt tid hade jag troligen velat ge det en chans. Men det ska mycket till.

Har det varit tufft att landa i det?

– Ja, till en början. Men det har gått ett tag sedan jag satsade på riktigt eller hade förhoppnin­gar om att kunna livnära mig enbart på fotbollen.

Ska han blicka framåt fem år och sia om framtiden, är det inte heller de sportsliga framgångar­na som får företräde för Lindome Gifs krypskytt.

– Främst hoppas jag att hälsan är god och att familjen mår bra. Det är det viktigaste. Jag vill trivas bra på jobbet också, och fortfarand­e vara aktiv i någon form inom fotbollen.

Då har du ett bra liv?

– (skratt) Ja, exakt. Ganska ordinärt så, säger Robert Lipovac.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden