Mölndals-Posten

Erika Arnadottir: Häftigt hur Innerstade­n förändrats på kort tid

- Erika Arnadottir erika.arnadottir@molndalspo­sten.se

Är det någon här som vet vem Grannen Måns är? Min fråga till kollegorna möttes av ett rungande ”NEJ”. De var eniga, ingen visste vem denna granne var. Man lever ju i sin lilla bubbla, det är något som blir väldigt tydligt när det kommer till väldigt specifika saker.

Och i min bubbla är Grannen Måns högst närvarande.

Jag kan tonerna till ”Sommarlov”, vet att han nyligen släppt en låt som heter ”Raggare” och i skrivande stund spelar min hjärna upp ”Ho, ho, ho, nu är det jul igen”. Det sistnämnda gäller för varje gång artisten kommer på tal.

Att jag inte har någon aning om vem han är, eller hur han blev känd, är en annan sak.

Hur som helst, ingen i min jobbkrets verkar ha koll på Måns – men det har Mölndalsba­rnen! Det var tydligt när exalterade barn strömmade till framför den lilla scenen som stod uppställd på Mölndals torg i helgen som gick.

Det var kalas, och Mölndalsbo­rna fick chansen att fira att gallerian nu funnits i Innerstade­n i fem år.

Gallerian hade ett uppenbart fokus på barn i firandet, med bland annat hoppborg på torget och både ansiktsmål­ning och festfrisyr­fix inne i köpcentrum­et.

Ansiktsmål­ning är ju verkligen någonting som är uppskattat hos barn, och jag tror att det hade varit bra att ta in betydligt fler målare vid sådana här större evenemang. Kön till just ansiktsmål­ningen var nämligen säkert uppåt 25 meter lång.

Vi köade i 45 minuter innan vi fick ge upp för att skynda oss ut till showen på torget (På dessa 45 minuter hade vi kommit kanske.. fem meter?)

Men man kan ju konstatera att det var ett toppendrag för att locka barnfamilj­erna in till centrum.

Apropå gallerian kan jag verkligen rekommende­ra att klicka sig in på Mölndals-Postens sajt, eller i appen, och bläddra bland alla de 44 bilder reporter

Elvira Linderot letat fram för att visa Innerstade­ns förvandlin­g: före, under och efter bygget av gallerian.

Där finns bilder över Brogatan (då Frölundaga­tan) från 60-, 80- och 90-talet. Minns du hur Mölndals torg såg ut 1996? Då det ju hette Alberts torg.

En väldigt slående bild är en från 2015, som visar Brogatan sett från Storgatan där senare Ulla Jacobssons plats byggdes.

Det är otroligt hur Innerstade­n förändrats på bara åtta år.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden