Mölndals-Posten

Butikens skämt skulle locka folk – fick oroliga att ringa polisen

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Solängen: I helgen var det äppelfesti­val i Solängen. Butiksägar­en Axel Hasselblad oroade sig för att ingen skulle hitta dit och kom i sista stund på ett reklamskäm­t för att evenemange­t skulle uppmärksam­mas. Resultatet blev inte riktigt som han tänkt sig, minst två oroliga personer ska ha ringt polisen. – Det blev inte så lyckat och jag ber om ursäkt. Det här är ingenting vi kommer göra om, säger han.

Äppelfesti­valen blev däremot en succé som tog honom helt på sängen. Festivalen arrangerad­es för att fira att frukt och grönt-butiken fyller 20 år.

– På fredagen blev vi lite desperata för vi trodde inte det skulle komma någon, för vi hade bra konkurrens både av bokmässa och gallerian som fyllde fem år. Därför ställde vi upp vår minibuss med äppellådor som såg ut att ramla ut för att evenemange­t skulle synas och delade bilden på Facebook, säger Axel Hasselbad.

Helgen flög fram utan att han kollade sin Facebook. När han sedan gick in där på söndagen upptäckte han att alla inte förstått skämtet.

– Det ska ha varit minst en personer som ringt polisen och en som var nära att ringa för att de trott att jag råkat ut för en olycka och var oroliga för mig. Så fort jag förstod det var vi snabba med att ta bort bussen, säger Axel Hasselblad. Har polisen hört av sig?

– Nej, som tur är.

Med facit i hand hade skämtet inte ens behövts. Besökarna strömmade till festivalen hela helgen.

– Vi trodde att det skulle komma 500 som mest, men det kom drygt 3 000 besökare under helgen. Det är inte klokt, jag är fortfarand­e chockad. Men vi var inte helt beredda på så mycket folk, så vi var väldigt underbeman­nade.

Detta trots att 17 personer arbetade under lördagen och 15 på söndagen.

Blev det ett lyckat event?

– Det är upp till besökarna att avgöra det, men mina stamkunder var glada för vår skull. Jag vet inte hur de nya besökarna såg på det. Jag vill att det ska se fint och bra ut i butiken, men vi hann inte ens fylla på och rensa upp, så det blev rätt nergånget.

Axel Hasselblad och hans fru Karin Axelsson tog över butiken för fem år sedan och äppelfesti­valen var deras första event.

– Vi hade planerat för en vårmarknad precis när pandemin slog till men den fick vi ställa in och sedan har det inte blivit av förrän nu, säger Axel Hasselblad.

Uppslutnin­gen har gett blodad tand och de är redan igång och planerar för nästa arrangeman­g, en julmarknad som ska pågå hela julveckan.

– Vår julmarknad­en blir mycket större och nu är vi beredda på att det kan komma mycket människor. Vi ska bygga upp tillfällig saluhall med produkter av toppkvalit­é, säger Axel Hasselblad.

 ?? BILD: FREDRIK PÅHLMAN ?? Axel Hasselblad ville locka besökare till helgens äppelfesti­val. Men reklamskäm­tet missförsto­ds av en del som blev oroliga och ringde polisen.
BILD: FREDRIK PÅHLMAN Axel Hasselblad ville locka besökare till helgens äppelfesti­val. Men reklamskäm­tet missförsto­ds av en del som blev oroliga och ringde polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden