Mölndals-Posten

Mölndalsbo­r beställde knark från utlandet – spårades av tullen

- Malva Söderqvist malva.soderqvist@stampen.com

Mölndal:

Två män i 30-årsåldern beställde narkotika från Nederlände­rna till Lindome – men knarket upptäcktes i tullen. Vid en husrannsak­an hos en av männen hittades ännu mer narkotika. Nu döms tre Mölndalsbo­r för narkotikab­rott.

I början av maj stoppade tullperson­al på Arlanda ett mystiskt kuvert från Nederlände­rna. Brevet var adresserat till en bostad i Lindome och visade sig innehålla 35 gram amfetamin. På adressen är en man i 30-årsåldern skriven.

Månaden därpå hämtades mannen in på förhör och polisen gjorde en husrannsak­an hemma hos mannen. På en hylla längst upp i en garderob och på tv-bänken i vardagsrum­met hittade polisen flera olika narkotiska preparat: drygt tre gram amfetamin, elva tabletter zopiklon och två tabletter tramadol.

I garderoben hittade polisen en mörk glasburk med texten ”Se på fan tabletter”, vilket visade sig vara fem tabletter mefedron och en tablett MDMA.

Mannens fru befann sig i bostaden under husrannsak­an och även hon misstänkte­s för brott.

Vid besöket beslagtog polisen mannens telefon. Polisen kunde på så sätt hitta en sms-konversati­on mellan mannen och en annan man skriven på en adress i Kållered.

I konversati­onen kan man läsa hur de två männen beställde narkotika från Amsterdam hem till bostaden i Lindome. Dagarna gick, men i parets brevlåda ekade det tomt.

”Vad fan är grejerna då ingen post alls idag måste det komma imorgon tycker man?”, skrev mannen från

Lindome tolv dagar efter att narkotikan upptäcktes i tullen.

Mannen från Lindome erkänner att han har smugglat narkotika men förnekar att han haft zopiklon och tramadol i bostaden. Kvinnan erkänner brott.

Mannen från Kållered förnekar brott.

– Jag har inte lagt någon beställnin­g men jag har säkert sagt att jag har gjort det. Tomt prat. Exakt vad jag syftar på har jag ingen aning om. Det är för längesen, säger han i ett polisförhö­r.

Kvinnan och de två männen är tidigare dömda för narkotikar­elaterade brott.

Göteborgs tingsrätt bedömer

att de begick gärningen med uppsåt. Båda männen döms till skyddstill­syn och samhällstj­änst.

Den ena mannen döms för narkotikas­muggling och den andra för narkotikas­muggling samt ringa narkotika brott. De ska också betala 800 kronor vardera till brottsoffe­rfonden. Kvinnan döms till 7 500 kronor i dagsböter för ringa narkotikab­rott.

 ?? ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG ?? Tidigare i år stoppade tullperson­al på Arlanda ett mystiskt kuvert från Nederlände­rna. Brevet var adresserat till en bostad i Lindome och innehöll amfetamin.
ARKIVBILD: FREDRIK SANDBERG Tidigare i år stoppade tullperson­al på Arlanda ett mystiskt kuvert från Nederlände­rna. Brevet var adresserat till en bostad i Lindome och innehöll amfetamin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden