Mölndals-Posten

Polisen förtegen om skott och explosion i Balltorp

-

En dryg månad har gått sedan en explosion inträffade utanför ett bostadshus i Balltorp. Några veckor tidigare hade ett antal skott avlossats i närheten av Balltorpss­kolan. Så här långt är polisen förtegen kring händelsern­a.

– Det är mycket informatio­n som ska gås igenom och behandlas. Det arbetet pågår fortfarand­e och jag kan inte säga så mycket mer för tillfället, säger förundersö­kningsleda­re Christoffe­r Noord.

Det var 29 augusti som flera Balltorpsb­or vaknade strax efter klockan 01.

– Jag vaknade och hörde att det smattrade till men min hund sov vidare, sa Camilla Hallgren till Mölndals-Posten på morgonen efter att skott hade avlossats från en parkering nära Balltorpss­kolan.

Flera av skotten for i väg som rikoschett­er och träffade tre bilar som stod parkerade. Två av dem fick punktering och plåtskador. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

– Det känns inte alls bra. Det gör mig orolig när det händer så

nära skolan, sa en man till Mölndals-Posten samma morgon.

Natten till 18 september var det dags igen. Då inträffade en explosion utanför ett flerbostad­shus, inte långt ifrån parkeringe­n där skott hade avlossats några veckor tidigare.

– Jag har väntat på att något ska hända på grund av skottlossn­ingen som var ganska nyligen. Och den

allmänna utveckling­en i samhället gör att jag väl tänkt ”när ska det börja här”, sa Balltorpsb­on Olle Karlsson till Mölndals-Posten 18 september.

Den nationella insatsstyr­kan kallades in och på en adress i närheten av explosions­platsen finns en man skriven som hade häktats några dagar tidigare. Skälet till häktningen var att polisen hade hittat explosiva föremål i en bil utanför Trollhätta­n, som mannen färdades i.

Även om explosione­n, som utreds som allmänfarl­ig ödeläggels­e, inte orsakade några personskad­or så ledde händelsern­a ändå till stor oro i området. Polis fanns på plats som trygghetss­kapande åtgärd och bostadsbol­aget Förbo bjöd in boende till informatio­nsmöte.

Så här säger utrednings­ledaren Christoffe­r Noord om eventuella samband mellan skottlossn­ingen och explosione­n i Balltorp.

– Det är väldigt konstigt att det sker så stora händelser på en så liten yta inom så kort tid. Självklart tittar vi på eventuellt möjliga kopplingar men mer än så kan jag inte säga.

Har ni någon eller några misstänkta?

– Det är inget jag vill gå in på för närvarande.

Ingen person har så här långt gripits och ett eventuellt åtal är inte nära föreståend­e.

 ?? BILD: ANDERS YLANDER ?? Morgonen 29 augusti 2023. Ett antal skott har avlossats vid en parkering nära Balltorpss­kolan. Polisen utreder händelsen som mordförsök.
BILD: ANDERS YLANDER Morgonen 29 augusti 2023. Ett antal skott har avlossats vid en parkering nära Balltorpss­kolan. Polisen utreder händelsen som mordförsök.
 ?? BILD: PER WAHLBERG ?? Natten 18 september 2023. Nationella bombskydde­t kallas in sedan en explosion inträffat utanför ett flerbostad­shus i Balltorp. Händelsen utreds som allmänfarl­ig ödeläggels­e.
BILD: PER WAHLBERG Natten 18 september 2023. Nationella bombskydde­t kallas in sedan en explosion inträffat utanför ett flerbostad­shus i Balltorp. Händelsen utreds som allmänfarl­ig ödeläggels­e.
 ?? Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se ??
Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden