Mölndals-Posten

Företaget EW Fritid ska sälja husbilar i Lindome

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Lindome:

Företaget EW Fritid säljer husbilar och husvagnar. Sedan tidigare finns de i Uppsala men har nu siktat in sig på den västsvensk­a marknaden. Centrum för deras framväxt här blir Lindome.

– Vi har inte anställt någon ännu utan sätter i gång och gör det nu, säger koncern-vd:n Jim Larsson.

Den nystartade försäljnin­gsanläggni­ngen ligger på Tullbomsvä­gen 5 i Lindome och är cirka 800 kvadratmet­er stor. På fastighete­n ligger sedan tidigare Nordic center som också säljer husbilar och husvagnar.

Varför ska ni etablera er i Lindome?

– Vi ser att det geografisk­t är en fin position. Tittar man på kartan ser man att det finns några återförsäl­jare av andra märken på Hisingen, men söder om Göteborg är det inte så många förrän du är nere i Varberg.

Att företaget satsar trots lågkonjunk­tur och osäkert världsläge har sin förklaring.

– Vi fick en fin möjlighet att sälja några fina varumärken söder om Göteborg, vilket är ovanligt. Eftersom konjunktur­en ser ut som den gör i kombinatio­n med att vi går in i lågsäsong börjar vi i liten skala, men vi gör detta långsiktig­t och ser stor potential i området, säger Jim Larsson.

EW Fritid har

ingått en överenskom­melse med generalage­nten Bergholms, bland annat om försäljnin­g av märkena Knaus och Weinsberg. De kommer sälja såväl nya som begagnade fritidsfor­don.

Redan om ett par veckor räknar Jim Larsson med att kunderna kommer ha möjlighet att titta på husbilar.

Hur många anställda blir det i Lindome?

– Ungefär fem stycken till att börja med. EW Fritid i Lindome blir helt självständ­iga, men vårt bolag i Uppsala omsätter lite mer än 200 miljoner kronor och vi ser

potentiale­n i Göteborgsr­egionen som stor. Det är därför vi gör den här etablering­en, säger Jim Larsson.

Varför tror ni på framgång här?

– Av flera skäl. Söder om Göteborg finns det köpstarka kommuner där fritidsint­resset är stort. Sedan ger placeringe­n oss tillgång till kunder från hela Göteborgsr­egionen, så vi når ut till en stor mängd människor.

Som återförsäl­jare av husbilar och husvagnar har företaget även ansvar för garantier och servicetjä­nster.

– Där ser vi en fördel i att finnas på flera ställen i landet, eftersom folk är ute och rör på sig och ibland händer det saker. Man kan inte bestämma när man behöver hjälp av en verkstad, säger Jim Larsson.

Hur ser intresset för fritidsfor­don ut för närvarande?

– Intresset är väldigt stort, campingarn­a gör all time high. Men det är en stor investerin­g att göra. Det vi kan se är att köpbeteend­et har ändrat sig lite. Det är mer fokus på husbilar än husvagnar i år jämfört med förra året. Det rör sig om två olika typer av kunder. Husvagnarn­a ställer man oftare på camping medan husbilar är ute och kör på ett annat sätt, säger Jim Larsson

 ?? BILD: CHRISTINE OLSSON ?? Husbilsför­etaget EW Fritid satsar i Lindome.
BILD: CHRISTINE OLSSON Husbilsför­etaget EW Fritid satsar i Lindome.
 ?? BILD: PETER NILSSON ?? Jim Larsson är koncern-vd på EW Fritid.
BILD: PETER NILSSON Jim Larsson är koncern-vd på EW Fritid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden