Mölndals-Posten

Rubensson missar striden om SM-guldet

- Emma Tonnvik redaktion@molndalspo­sten.se

Lindomebon Elin Rubensson missar Häckens SM-guldstrid. Det står klart efter skadan hon ådrog sig mot Twente förra onsdagen.

– Vi har vi viktiga matcher kvar med både klubb- och landslaget i november och december, som jag hoppas kunna vara tillbaka till, säger hon till klubbens hemsida.

Det var i Häckens Champions League-kval mot Twente (2–2) i onsdags som landslagss­tjärnan Elin Rubensson lämnade skadad efter att ha gjort sig illa i ett skottögonb­lick.

– Jag känner min kropp och kände att det inte går att fortsätta med detta, sa hon efter matchen.

Nu meddelar Häcken att stjärnan missar resten av klubbens guldstrid.

Vi har ett starkt lag som jag tror stenhårt på att de löser kvalet nästa vecka (retur mot Twente), så jag hoppas kunna bidra i gruppspele­t senare i höst.

– Vi har ett starkt lag som jag tror stenhårt på att de löser kvalet nästa vecka (retur mot Twente), så jag hoppas kunna bidra i gruppspele­t senare i höst, säger Rubensson till klubbens hemsida.

Hon fortsätter:

– Det känns naturligtv­is alltid tungt att bli skadad och extra tufft i den här delen av säsongen, när allt ska avgöras. Men jag hoppas att vi löser kvalet mot Twente och i så fall har vi viktiga matcher kvar med både klubb- och landslaget i november och december, som jag hoppas kunna vara tillbaka till.

Klubben skriver att magnetrönt­gen visat att det rör sig om en bristning i låret.

Elin Rubbensson var en av Sveriges bästa spelare i VM i somras och i och med skadan missar hon landslaget­s kommande matcher, i Nations League mot Schweiz och Italien i slutet av oktober. Efter det är nästa landslagss­amling i december.

Häcken leder damallsven­skan, en poäng före Hammarby, med fyra omgångar kvar.

 ?? BILD: MATHIAS BERGELD ?? Elin Rubensson skadade sig i matchen mot Twente i onsdags.
BILD: MATHIAS BERGELD Elin Rubensson skadade sig i matchen mot Twente i onsdags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden