Mölndals-Posten

Flera fordon eldhärjade­s på parkering

- Sanna Puoskari sanna.puoskari@stampen.com Elias Arvidsson elias.arvidsson@stampen.com Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Ett flertal fordon, däribland en foodtruck och en husbil, brann på parkeringe­n vid Åbybergsga­tan under natten till torsdag i förra veckan. Polisen misstänker att branden var anlagd. – Det finns en del saker som indikerar att branden kan vara anlagd, säger Morten Gunneng vid polisen.

Det var klockan 02.07 natten till torsdag i förra veckan som SOS larmades om en brand utomhus på Åbybergsga­tan.

– Det är ett flertal bilar som har brunnit på plats och vi arbetar med släckning och eftersläck­ning, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsop­eratör på räddningst­jänsten Storgötebo­rg vid 02.45.

Enligt initiala uppgifter från räddningst­jänst och polis ska fyra till fem fordon ha brunnit.

– Det är en foodtruck, en husbil och två till tre bilar som ska ha brunnit. Som jag har förstått det har det brunnit ganska rejält, säger Morten Gunneng, vakthavand­e befäl vid polisen i region Väst.

Mölndals-Postens reporter kan på morgonen hitta tre uppenbart brandskada­de fordon: en foodtruck, en husbil och en personbil.

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörel­se genom brand.

– Det finns en del saker som indikerar att branden kan vara anlagd. Vi tror att branden har startat i den här foodtrucke­n, säger Morten Gunneng.

Ingen var på torsdagsmo­rgonen gripen eller misstänkt. Det finns intressant­a iakttagels­er från vittnen.

– Det har väl setts personer i närheten i samband med att branden startade. Men om de har något med det att göra vet vi inte med säkerhet, säger Peter Adlersson, polisens presstales­person.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden