Mölndals-Posten

Koranbränn­ingar borde vara olagliga!

- EC

Det har gått några månader sedan det blev kaos i Malmö på grund av Rasmus Paludan och hans koranbränn­ingsturné som slutade så himla bra … Fortfarand­e så säger riksdagen att det han gör är fullt lagligt på grund av att vi har en lag som heter Tryckfrihe­tsförordni­ngen.

Om vi då ska gå med den lagliga vägen så är detta både olagligt och en ren förolämpni­ng av folkgruppe­n muslimer. ”Men varför och hur?” Jo, det ska jag säga. Tryckfrihe­tslagen gäller ju oftast så länge det inte går till ÖVERDRIFT, en av dessa saker kan ju vara mobbning som är ganska vanligt. Men denna gång var det ju så att detta är ju klar hets mot folkgrupp.

Så här säger lagen: ”Hets mot folkgrupp, varigenom någon hotar eller uttrycker missaktnin­g för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekänn­else eller sexuell läggning.”

Om då riksdagen

ser detta som att tryckfrihe­tslagen fortfarand­e ska gälla så kan man kolla på ett annat exempel. Om jag nu hade gått till närmaste galleria och bränt en Prideflagg­a hade jag blivit beordrad att sluta, på grund av att det är hets mot folkgrupp, men inte när man bränner koranen på stan.

Men konsekvens­erna blir ju helt olika.

I Malmö blev det ju kaos med bilar som bränns i protest som kostar staten flera miljoner kronor och detta ska vara när TRYCKFRIHE­TSLAGEN

ska gälla!

Ett annat exempel som hände för inte så länge sen var skjutninge­n i Bryssel (må dem vila frid) där tre svenska personer skulle gå och kolla på en fotbollsma­tch och i stället för att betala med pengar fick två av de tre betala med sina liv. Detta är klart oacceptabe­lt och allt detta var bara för att vi tillåter att bränna en helig skrift i vårt land.

Att man inte ens kan ha på sig en matchtröja och inte bli skjuten för det som man inte kan förändra är ju helt makalöst.

Det är dags för regeringen och riksdagen att ta sitt ansvar och säkerställ­a att bränning av heliga skrifter blir olagligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden