Mölndals-Posten

Mölndal vann mot Gillstad

-

Bandy, division 1 västra herr: Mölndal vann första matchen mot Gillstad borta med 6-2 (2-2) på söndagen i division 1 västra herr i bandy. Mölndal startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Linus Carlström gjorde målet, redan i tionde minuten.

Gillstad kvitterade till 1-1 efter en knapp halvtimmes spel, genom Melker Handfast på pass av Isaac Jacobsen. Mölndal tog ledningen på nytt i 39:e minuten, när Linus Carlström återigen fick träff. Gillstad kvitterade till 2-2 strax före halvtidsvi­lan, genom Isaac Jacobsen framspelad av Simon Mayer.

Mölndal spelade bra i andra halvleken och gick från 2-2 till 2-6 genom två mål av Martin Bengts, ett mål av Jonas Trysberg och ett mål av Erik Sundling och avgjorde matchen. Linus Carlström gjorde två mål för Mölndal och spelade dessutom fram till ett mål. Nästa motstånd för Mölndal är Gripen Trollhätta­n.

Rättvik–Mölndal 7-7 (3-2)

ensamma. Efter 25 minuter får vi lite mer ordning på vårt eget spel och lyckas stänga till bättre samtidigt som vi skapar fler egna chanser. Vi har med oss underläge 3-2 i paus och ser goda möjlighete­r att vända matchen. I andra halvlek gör vi en bra insats till den 80:e minuten. Vi leder med 7-3 men är inte tillräckli­gt rutinerade för att låta tiden gå genom att hålla bollen. När de börjar reducera blir vi lite stressade samtidigt som de går på ångorna. Det hade varit riktigt roligt med en seger, nu blir det en poäng vilket just nu känns som en förlust. Men solen går upp i morgon och vi vet att ju längre säsongen går, desto bättre kommer vi bli, kommentera­de Mölndals tränare Martin Lindberg efter matchen.

Rättviks mål gjordes av Melinda Altberg 4, Tilda Berg 2 och Sigrid Hemlin, Mölndals av Astrid Johansson 2, Stephannie Storme 2, Amanda Andreasson, Victoria Bergström och Anna Nilsson.

Rättvik har nu tre poäng efter tre spelade matcher, medan Mölndal har en poäng efter två matcher.

Nästa motstånd för Mölndal är Skirö. Lagen möts lördag 18 november 15.00.

Sundsvalls DFF–Jitex BK 3-0 (3-0)

Hagelberg slog till, redan i sjätte minuten.

Sundsvalls DFF gjorde 2-0 i 25:e minuten, när Amanda Hagelberg återigen slog till. Till slut kom också 3-0 genom Molly Wiklander som ökade Sundsvalls DFF:s ledning i 30:e minuten. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Sundsvalls DFF med 3-0.

Serien är nu färdigspel­ad. Sundsvalls DFF slutar på tionde plats, och Jitex BK på sjunde plats.