Mölndals-Posten

Tomma butiker fylldes med loppisfynd

-

Innerstade­n: I Mölndals centrum ekar flera butiksloka­ler tomma, bland annat på Bergmansga­tan. För att fylla dem med liv, åtminstone för en dag, ordnade Mölndalsbo­städer en loppis där hyresgäste­r kunde sälja sina gamla prylar. – Det är en himla käck grej, säger Eva Johansson, som hade ett bord på loppisen.

Det är en kall vinterdag när Mölndalsbo­städer öppnar upp för loppis i två av sina tomma butiksloka­ler på Bergmansga­tan.

– Det är första gången vi gör det här och det har ändå varit en del folk i omlopp. Sen kunde det ha varit ännu fler, men jag tror vi har en en del konkurrens från julmarknad­er i dag, säger Marie Noaksson som är marknadsko­ordinator på Mölndalsbo­städer.

Bostadsbol­aget har tidigare

varit med och ordnat megaloppis på torget, men det är första gången de öppnar upp de tomma butikerna.

– Vi gör jättegärna det här fler gånger, så länge lokalerna står tomma. Det är svårt att göra det bara en gång, för då vet folk inte att det finns, säger Marie Noaksson.

För att få försäljare till loppisen skickade Mölndalsbo­städer ut en förfrågan till sina hyresgäste­r. De som var först till kvarn fick vara med, och totalt fanns det 30 platser uppdelat på två lokaler.

– Det har rullat på i dag tycker jag. Min dotter stod här först och vi har nog sålt för några hundralapp­ar i alla fall, säger Eva Johansson som bland annat säljer smycken, gamla leksaker och pussel.

– Pussel brukar vara väldigt attraktivt, säger hon.

Vad tänker du om att det ordnas en sån här loppis?

– Det är jättebra, och roligt att det är för oss hyresgäste­r. Det är bra att de kommit på den idén, säger hon.

Haide Bodehed, vid

bordet mittemot, håller med.

– Jag har tjatat på dem om det här, säger hon och nickar mot representa­nterna från Mölndalsbo­städer.

– Det är en social grej också, man träffas och pratar med varandra.

Efter lördagens loppis ska bostadsbol­aget utvärdera arrangeman­get, och eventuellt planera in en ny dag.

– Till våren blir det megaloppis på torget igen, men det är ju mycket större än det här. Det vore roligt att kunna ordna en till loppis här innan dess, säger Marie Noaksson.

På längre sikt är förstås tanken att nya, permanenta butiker eller verksamhet­er ska flytta in i lokalerna på Bergmansga­tan. Vad det kan bli för något är dock oklart.

– Vi jobbar som vanligt aktivt med de förfrågnin­gar som kommer in, och har själva tankar om vad som skulle passa i lokalerna. Men vi befinner oss i en lågkonjunk­tur, så är det, säger Anna Björkner som är lokaluthyr­are på Mölndalsbo­städer.

” Det är jättebra, och roligt att det är för oss hyresgäste­r. Det är bra att de kommit på den idén. Eva Johansson Loppisförs­äljare

 ?? BILD: ELVIRA LINDEROT ?? Marie Noaksson är marknadsko­ordinator på Mölndalsbo­städer och säger att de gärna testar samma koncept igen, kanske till våren.
BILD: ELVIRA LINDEROT Marie Noaksson är marknadsko­ordinator på Mölndalsbo­städer och säger att de gärna testar samma koncept igen, kanske till våren.
 ?? BILD: ELVIRA LINDEROT ?? Andrea Orosz och Adele Orosz tyckte det var bra med loppis, men hade hoppats på mer folk.
BILD: ELVIRA LINDEROT Andrea Orosz och Adele Orosz tyckte det var bra med loppis, men hade hoppats på mer folk.
 ?? Elvira.linderot @molndalspo­sten.se ?? Elvira Linderot
Elvira.linderot @molndalspo­sten.se Elvira Linderot

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden