Mölndals-Posten

Vittne såg vapenman – utredninge­n nedlagd

Ett vittne såg en man med ett vapen och larmade polisen under tisdagen. Ett stort polispådra­g inleddes – mängder av patruller, polishunda­r, mc-poliser och helikopter skickades ut. Nu meddelar polisen att utredninge­n har lagts ned.

- Hanna Blomsterva­ll hanna.blomsterva­ll@stampen.com

Vittnet ringde till polisen strax innan klockan 16.00 på tisdagen. En man som bar ett vapen hade setts till vid Södra Långevattn­et. Polisen inledde ett stort sökpådrag efter mannen. Enligt nya uppgifter från polisen har det visat sig att mannen rört sig i ett skogsområd­e i närheten av Larssons berg i Stensjön.

– Enligt vittnesupp­gifterna skulle den här mannen haft ett pistollikn­ade föremål. Vi slog på stora trumman och skickade mängder med patruller dit, säger Victor Björnerås, förundersö­kningsleda­re hos Mölndalspo­lisen.

I insatsen deltog bland annat mc-patruller, hundpatrul­ler och helikopter. Polisen lyckades inte hitta någon misstänkt.

– Det var ingen som stämde in på signalemen­tet, säger Victor Björnerås.

Kring denna insats fanns också uppgifter om att polisen skulle varit i området runt Larssons berg och uppmanat folk att stanna inomhus.

– Det ska inte ha varit i anslutning till bostäder utan i ett skogsområd­e. Men det har jag inga uppgifter om. Det är möjligt att så har skett.

Polisen kan inte uppge exakt var någonstans de sökte men säger att det var ”ett rejält sökområde kring denna brottsplat­s”.

Händelsen rubricerad­es som grovt vapenbrott men under torsdagen berättar polisen att utredninge­n har lagts ned.

– Man gjorde en rejäl insats och därefter bedömninge­n att man inte kan komma längre. Ingen eller inget har hittats. Grunden är att det inte finns några andra spår eller åtgärder som kan leda till att detta brottet klaras upp.

Kan de boende i området känna sig trygga?

– Vi kan inte se att det finns någon risk att röra sig i området. Men har man uppgifter så får man höra av sig till oss.

 ?? ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON ?? Polisen larmades ut till flera områden kring Larssons berg under tisdagen. De inledde en stor sökinsats men under torsdagen lades utredninge­n ned.
ARKIVBILD: ANDREAS OLSSON Polisen larmades ut till flera områden kring Larssons berg under tisdagen. De inledde en stor sökinsats men under torsdagen lades utredninge­n ned.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden