Mölndals-Posten

Bertil Karlsson planerar flera konserter i egen regi: ”Jag har fått ett återfall”

-

Efter nio år som fest- och konsertarr­angör hos Lindome PRO slutade Bertil Karlsson. Han var trött och kände att orken inte fanns. Efter ett drygt halvår har han tänkt om. 10 december kommer både luciatåg och en dansbandss­tjärna till Hällesåker­sgården.

– Jag har fått ett återfall. I somras träffade jag Christina Lindberg och gjorde upp att hon skulle komma till Lindome och lite senare insåg jag insåg att det inte skulle vara någon lucia heller så nu har vi knutit ihop det, säger Bertil Karlsson.

31 mars i år skrev Mölndals-Posten om att Lindomes store festfixare skulle sluta arrangera konserter i Lindome PRO:s regi.

– Jag har legat lågt sedan i våras. Nu mår jag bättre. Det är roligt att ha något att göra, säger Bertil Karlsson som under flera år också såg till att anordna promenader för daglediga.

En sommar har gått, och snart också en höst, sedan Bertil valde att tacka för sig. Och följden blev att det inte har arrangerat­s några konserter i Hällesåker­sgården sedan avslutning­en med Mona G i april.

– Jag tycker det är jätterolig­t att göra folk glada och jag vet hur roligt många tycker det är med lucia.

Så söndagen 10 december blir det luciatåg med ungdomar från Sinntorpss­kolan och därefter väntar fika och konsert med dansbandss­tjärnan Christina Lindberg. Tillsamman­s med Lasse Stefanz gjorde hon låten Sista ljuva åren som låg 65 veckor på Svensktopp­en vilket då, 1989–90, var rekord.

– Lucian kommer dra folk för Christina och Christina drar för lucian, säger Bertil Karlsson.

Hur är intresset för konserten?

– Hälften är bokat, drygt femtio och vi räknar med att det kommer ungefär hundra personer.

Rock´n roll, country och Spotnicks

Under de nio år som Bertil Karlsson tidigare arrangerat konserter och festkvälla­r så har det gjorts genom Lindome PRO. Men inte längre. Bertil vill inte gå djupare in på varför men nu kör han i egen regi.

Vilka kommer du nu få hjälp av?

– Det går ju inte att ta emot alla, sköta parkeringe­n, koka kaffe och sälja biljetter på egen hand så jag har samlat ihop familj och vänner som lovat att ställa upp. Vi gör det ideellt och pengarna som betalas i kassan går till fika och gage till artisterna.

Har du redan bokat något för våren också?

– Det har jag faktiskt. En söndag blir det rock´n roll och country med Edward C Johansson and the Hayriders och så kommer Tribute to The Spotnicks tillbaka. Det är många som vill se dem igen.

 ?? BILD: TOBIAS HOLMGREN ?? ”Jag har fått ett återfall”, säger Bertil Karlsson som hädanefter kommer arrangera konserter i egen regi med hjälp av vänner och inte genom Lindome PRO. Här med hustrun Eva Karlsson.
BILD: TOBIAS HOLMGREN ”Jag har fått ett återfall”, säger Bertil Karlsson som hädanefter kommer arrangera konserter i egen regi med hjälp av vänner och inte genom Lindome PRO. Här med hustrun Eva Karlsson.
 ?? BILD: PRIVAT ?? 10 december kommer dansbandss­tjärnan Christina Lindberg till Hällesåker­gården. Ett luciatåg från Sinntorpss­kolan kommer att agera förband.
BILD: PRIVAT 10 december kommer dansbandss­tjärnan Christina Lindberg till Hällesåker­gården. Ett luciatåg från Sinntorpss­kolan kommer att agera förband.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Tillsamman­s med Lasse Stefanz gjorde Christina Lindberg låten Sista ljuva åren som låg 65 veckor på Svensktopp­en vilket då, 1989–90, var rekord
BILD: PRIVAT Tillsamman­s med Lasse Stefanz gjorde Christina Lindberg låten Sista ljuva åren som låg 65 veckor på Svensktopp­en vilket då, 1989–90, var rekord
 ?? BILD: TOBIAS HOLMGREN ?? Närmare hundra arrangeman­g har Bertil Karlsson stått för under nio år. ”Och då var det ändå nedsläckt i två år under pandemin”, minns han.
BILD: TOBIAS HOLMGREN Närmare hundra arrangeman­g har Bertil Karlsson stått för under nio år. ”Och då var det ändå nedsläckt i två år under pandemin”, minns han.
 ?? Martin.bjorklund @molndalspo­sten.se ?? Martin Björklund
Martin.bjorklund @molndalspo­sten.se Martin Björklund

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden