Mölndals-Posten

Polisen larmades till lägenheten på fredagsmor­gonen

En kvinna i 25-årsåldern hölls fången i sin bostad i centrala Mölndal. Polisen har genomfört en husrannsak­an och en man i 20-årsåldern har gripits.

-

Händelsen inträffade klockan 09.04 under fredagen. En kvinna ska ha hållits fången i en bostad av flera personer, skriver polisen på sin hemsida. Kvinnan larmade själv polisen.

Polisen genomförde en husrannsak­an och en man i 20-årsåldern greps. Mannen är misstänkt för olaga frihetsber­övande. I lägenheten fanns även en annan man när polisen anlände.

– Kvinnan och den andra mannen är gripna och misstänkta för vapenbrott och grovt narkotikab­rott, säger på fredagen Caroline Karlsson, polisens presstales­person.

I lägenheten hittade polis även misstänkt farligt föremål och bombskydde­t tillkallad­es. Bostaden utrymdes.

– Föremålet togs i beslag. Det ska undersökas, säger Caroline Karlsson.

Flera gärningspe­rsoner kan vara på fri fot.

– Vi söker efter flera personer, säger Caroline Karlsson.

Jourhavand­e förundersö­kningsleda­re arbetade med händelsen.

– Man vet inte om den var skarp eller kunde explodera, säger förundersö­kningsleda­ren Jan-Erik Lundberg om det misstänkt farliga föremålet.

Kvinnan och de två männen som var kvar i lägenheten vid polisingri­pandet känner varandra sedan tidigare. Det är oklart om kvinnan känner gärningsmä­nnen som är på fri fot.

Enligt polisens förundersö­kningsleda­re Jan-Erik Lundberg är ytterligar­e fyra–fem personer misstänkta i fallet. De befinner sig på fri fot.

Det är oklart

om personerna har kopplingar till kriminella nätverk. Hur jobbar ni vidare?

– Vi jobbar på för fullt för att få klarhet i vad som har hänt, och hur det kommer sig att prylen hamnat i bostaden. Fortsättni­ng följer. Vi lägger fortfarand­e pussel, säger Jan-Erik Lundberg.

När Mölndals-Posten kommer till platsen står en polisbil på gatan och två bilar, kopplade till polisen, står parkerade utanför porten. Jenny Rydell bor i det hus som poliser varit på plats vid sedan förmiddage­n på fredagen.

– Vad är det som har hänt, frågar hon Mölndals-Postens reporter.

Efter en kort redogörels­e säger hon:

– Det har varit så mycket skit i det här huset. Jag har bott här i ett och ett halvt år och det har hänt olika saker hela tiden. Den senaste veckan har det varit spring i uppgången och på nätterna har vi hört knackninga­r. Jag vill inte bo kvar här.

Funderar du på att flytta?

– Jag försöker hitta en annan lägenhet men det är ju inte enkelt. Det är synd, för jag älskar att bo i Mölndal. Vi får se vad som händer.

I samma stund kommer tre poliser ut från den aktuella uppgången och sätter sig i en av bilarna.

Lämnar ni nu?

– Ja, men det kommer finnas kvar poliser på den här adressen, säger en av dem innan bilen kör i väg.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Jenny Rydell bor i en lägenhet i det hus som en kvinna misstänks ha hållits fången av en man i 20-årsåldern.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Jenny Rydell bor i en lägenhet i det hus som en kvinna misstänks ha hållits fången av en man i 20-årsåldern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden