Mölndals-Posten

Ett malande dösnack utan innehåll från Västtrafik

- Återigen samma fortfarand­e lika uppgivna resenär, 8 december 2023

Replik

till Anders Kling, affärschef på Västtrafik, och hans svar i Mölndals-Posten ”Västtrafik: ’Utmaning att köra trafik i stad som växer’” (30 november) med anledning av mitt öppna brev om kollektivt­rafiken i tidningen i november.

Ditt svar: Ett slag rakt i ansiktet precis som vanligt. Ett malande dösnack utan innehåll. Som ett gammalt vevpositiv. Trodde du verkligen att man skulle låta sig nöja med dessa tomma ”förklaring­ar”? Trodde du verkligen att man skulle ha överseende och tålamod med förtretlig­heterna och tro på er ”goda vilja”, och att ni gör så gott ni kan? Nej, nej, nej och åter nej! Jag har hört dessa samma argument genom åren då jag sporadiskt i förtvivlan vänt mig till Er. Nej, nej och återigen en vägg att studsa mot. Återigen ett möte med samma arrogans och likgiltigh­et!

Du har ju inte alls tagit till dig av innehållet i mitt brev. Du kommer ju bara med samma gamla välkända påståenden utan verklighet­sförankrin­g! Har ni på kontoret åkt själva och prövat på bytena? Har ni suttit i väntkuren på Lindome station och halvt frusit ihjäl? undrar man.

Häromdagen tog det mig förresten två timmar att åka hem från sjukhuset. En bilfärd på högst 20 minuter. Denna resa innebär tre olika färdmedel numera!

Jag tror inte alls på er goda vilja längre. Allt skulle kunna bli så mycket bättre med enkla åtgärder utan stora kostnader, det är min övertygels­e om det bara funnits lite inlevelse, respekt och medmänskli­ghet från er sida. Om ni bara någon gång på allvar ville rådgöra med dem som vet; det vill säga med oss som åker med kollektivt­rafiken!

För övrigt kunde din inlaga lika gärna kunnat vara skriven av en AI. Lika slätstruke­n, lika opersonlig, lika förutsägba­r! Lika tom och upprepande samma gamla fraser som man hört till leda under alla år.

En reflektion som man inte kan undgå om man man bor här vid Norra vägen är varför man kör med dessa stora bussar som är nästan tomma så när som på vissa väl förutsägba­ra skolturer. Det skulle man väl spara in drivmedel med mindre bussar? Samt minska problemen för bilisterna vid möten på smala och slingriga vägar. Detta är sunt förnuft, men kanske för avancerat för er byråkrater?

 ?? BILD: LOTTA NYVALL ?? Allt skulle kunna bli så mycket bättre med enkla åtgärder utan stora kostnader, det är min övertygels­e om det bara funnits lite inlevelse, respekt och medmänskli­ghet, skriver insändarsk­ribenten om kollektivt­rafiken.
BILD: LOTTA NYVALL Allt skulle kunna bli så mycket bättre med enkla åtgärder utan stora kostnader, det är min övertygels­e om det bara funnits lite inlevelse, respekt och medmänskli­ghet, skriver insändarsk­ribenten om kollektivt­rafiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden