Mölndals-Posten

Man dödshotade kvinna – döms för olaga tvång

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Kvinnan väntade på bussen vid Peppareds torg i Balltorp i oktober i år när mannen kom fram till henne. Han ville ha hennes telefonnum­mer och användarna­mnet på hennes snapchatko­nto. När hon nekade hotade han henne med kniv.

Kvinnan kände igen mannen sedan tidigare då han velat lära känna henne, röra henne och hade bett om hennes telefonnum­mer. Den gången nekade hon till detta och upplevde inte att mannen var hotfull eller aggressiv.

När de åter träffas i slutet på oktober börjar mannen följa efter henne. Kvinnan känner obehag och startar därför videoinspe­lningen på sin telefon, men håller den så att mannen inte ska se att hon filmar. Hon försöker undvika mannen som blir otrevlig, hotfull och aggressiv.

På filminspel­ningen hörs mannen bland annat säga:

– Jag knullar dig här alltså. Jag skickar dig till helvetet. På mammas död förstår du, förstår du.

Senare kräver han uppgiftern­a till hennes snapchat.

– Jag få din snap nu fucking fitta.

Kvinnan blir rädd och när mannen tar fram en kniv får hon panik och vågar inte annat än att ge honom sitt telefonnum­mer och namnet på sitt snapchatko­nto.

När kvinnans buss kommer kramar mannen henne och hon vågar inte göra motstånd. Mannen släpper henne dock så att hon kan gå på bussen.

Senare på dagen skriver mannen till kvinnan. Han vill träffa henne, men hon svarar att hon inte vill det och att hon är rädd för honom. Mannen fortsätter att skriva meddelande­n men kvinnan svarar inte. Hon är så rädd för mannen att hon mår dåligt. Hon vågar inte gå ut och hon vågar inte gå till jobbet av rädsla för att träffa på honom.

I förhör i början av november nekar mannen till brottet.

Så du är inte den som är på filmen? – Nej. Skulle aldrig dra fram en kniv för någon snap.

Vad gjorde du för två veckor sedan?

– Jag har ingen aning kommer inte ihåg. Jag tar massa droger och har ingen aning.

Vid ett kompletter­ande förhör en dryg vecka senare har mannen ändrat sig. Han erkänner att han hotade kvinnan men säger att han blev tvingad.

– Några äldre har sagt att jag ska hämta hennes snap för jag skulle få stryk annars. Jag var tvungen.

De här personerna du pratar om vad har ni för relation?

– De är kändisar i Göteborg, hos polisen. Jag vill inte säga namn men Balltorp.

Jag tänker på din relation till dom?

– Gängnätver­k, om vi säger så.

Är du med i ett gäng?

– Det var jag innan, men inte just nu.

Mannen säger också i förhör att han haft en skuld på 250 000 kronor till gänget, hur mycket skulden är på i dag kan han dock inte svara på. Om vi går tillbaka till denna händelsen på Peppareds

Torg, du säger att du vill ha hennes snap, varför tar du fram en kniv?

När jag såg videon så tänkte jag varför jag tog kniv på den här lilla tjejen. De brukade ge mig mycket droger, jag kan inte hantera känslorna. Mannen i förhör

– Jag var på blue, jag kommer inte ihåg. När jag såg videon så tänkte jag varför jag tog kniv på den här lilla tjejen. De brukade ge mig mycket droger, jag kan inte hantera känslorna.

Vad är blue?

– Benzo.

Den 23-åriga mannen döms nu i Göteborgs tingsrätt för olaga tvång. Utöver detta döms han även för ringa narkotikab­rott och rån, båda dessa brott inträffade i Göteborg i november. Den totala påföljden är fängelse i ett år och tio månader.

Mannen ska dessutom betala 22664 kronor i skadestånd till kvinnan han hotade i Balltorp.

 ?? BILD: LOTTA NYVALL ?? Kvinnan väntade på bussen vid Peppareds torg i Balltorp när en man kom fram och vill ha hennes telefonnum­mer. När hon nekade tog han fram en kniv. Nu har mannen dömts i Göteborgs tingsrätt.
BILD: LOTTA NYVALL Kvinnan väntade på bussen vid Peppareds torg i Balltorp när en man kom fram och vill ha hennes telefonnum­mer. När hon nekade tog han fram en kniv. Nu har mannen dömts i Göteborgs tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden