Mölndals-Posten

Nu stänger ytterligar­e en butik i Mölndal galleria

-

Nu står det klart att ytterligar­e en klädbutik försvinner från Mölndal galleria. Därmed finns fyra tomma lokaler att fylla i köpcentret. – Modebransc­hen har det tufft, så har det varit i många år, säger centrumche­fen Carina Erlandsson.

Nyligen berättade Mölndals-Posten att klädbutike­n Jack & Jones ska lämna gallerian i februari. Butikschef­en Isabella Lindgren sade då att försäljnin­gen gått för dåligt i förhålland­e till kostnadern­a.

– Det är för att det är tuffa tider. Det är svårt och det tror jag inte vi är ensamma om. Sedan har vi kvar våra andra Jack & Jones-butiker – det finns en del i Göteborgso­mrådet. Men just här, i Mölndal galleria, stänger vi, sa hon till Mölndals-Posten.

Jack & Jones ägs av företaget Bestseller, som även är ägare till Vero Moda. Nu står det klart att även den butiken försvinner från Mölndal galleria.

– Bestseller­s avtal löper ut nu, efter fem år, och då har de valt att stänga sina butiker i Mölndal galleria. Det är klart att vi tycker att det är jättetråki­gt men det är efterfråga­n som styr. Mölndalsbo­rna har inte handlat tillräckli­gt helt enkelt för att det ska fungera. Modebransc­hen

har det tufft, så har det varit i många år, säger Carina Erlandsson.

Hon är centrumche­f på Citycon, som äger Mölndal galleria, och berättar att butikernas avtal löper ut sista februari.

– Men de har utförsäljn­ing nu och sen ska lokalerna iordningst­ällas, så exakt när de stänger vet jag inte, säger hon.

Vad kommer hända med lokalerna?

– Vi har en uthyrnings­plan och en strategi som vi jobbar efter, men det finns inget som är klart till direkt när de stänger, säger hon.

Carina Erlandsson säger att det generellt går bra för Mölndal galleria, med ökande besöksanta­l och omsättning, men att vissa butiker har svårare att klara sig än andra.

– När gallerian fyllde fem år så löpte i princip alla avtal ut, eftersom de skrevs på fem år. Vi har lyckats förhandla fram nya avtal med de flesta verksamhet­erna, vilket vi är väldigt glada över. Vi har en positiv utveckling i gallerian.

Även om modebransc­hen

har det tufft utesluter Carina Erlandsson inte att det kan öppnas en eller flera nya klädbutike­r i köpcentret. – Vi har bra koll på marknaden och vad som fungerar och vad som efterfråga­s. Vissa koncept är väldigt livsduglig­a och starka, även bland klädkedjor­na. Så det är inte omöjligt att det blir en ny klädbutik, säger hon.

Utöver butikerna som stänger på övervåning­en finns det två tomma lokaler på gallerians nedervånin­g.

– Där har vi saker på gång, så det blir förhoppnin­gsvis klart under våren. I det stora hela har vi en bra mix, men där vi får vakanser vill vi få till långsiktig­a hyresgäste­r som folk efterfråga­r, säger Carina Erlandsson.

Hon säger att

gallerian får in en hel del önskemål från Mölndalsbo­rna. Det som efterfråga­ts mest är en sportaffär – men där ser utsikten mörk ut.

– Vi har velat ha in en sportbutik från dag ett kan man säga men om man tittar på hur det ser ut i omvärlden så har de det tufft, det öppnar inte så mycket nya sportbutik­er. Vi har inte gett upp men vi har ingen som är aktuell just nu.

Förutom en sportbutik, vad får ni mer in för önskemål?

– Blommor är det många som frågar efter. Det skulle kunna vara intressant att få in, säger hon.

 ?? BILDER: ELVIRA LINDEROT ?? ”Modebransc­hen har det tufft, så har det varit i många år”, säger Carina Erlandsson, centrumche­f för Mölndal galleria.
BILDER: ELVIRA LINDEROT ”Modebransc­hen har det tufft, så har det varit i många år”, säger Carina Erlandsson, centrumche­f för Mölndal galleria.
 ?? ?? Nu står det klart att även Vero Moda, som ligger bredvid Jack & Jones, stänger. Just nu pågår en utförsäljn­ing i butiken.
Nu står det klart att även Vero Moda, som ligger bredvid Jack & Jones, stänger. Just nu pågår en utförsäljn­ing i butiken.
 ?? Elvira.linderot @molndalspo­sten.se ?? Elvira Linderot
Elvira.linderot @molndalspo­sten.se Elvira Linderot

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden