Mölndals-Posten

Man ströp sitt ex framför gemensamma sonen

- Mats H Ljungqvist redaktion@molndalspo­sten.se Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Kållered: En man i 35-årsåldern tog strypgrepp på sin före detta sambo inför ögonen på sonen. Efter händelsen i Kållered döms han för misshandel och barnfridsb­rott och han ska också betala sammanlagt drygt 26 000 kronor i skadestånd till sina brottsoffe­r.

Händelsen inträffade i Kållered för drygt ett år sedan. När parets gemensamma barn då skulle överlämnas blev det bråk mellan föräldrarn­a. Under den hetsiga ordväxling­en tog mannen stryptag på sin före detta, tryckte upp henne mot bilen och kastade sedan ner henne på marken. Allt skedde inför ögonen på parets gemensamma barn.

– Jag hörde att det hände nåt med henne, jag hörde även pojken skrika ”slå inte min mamma! Slå inte min mamma”, säger ett vittne i förhör.

Mannen har hela tiden nekat till att det förekommit våld, men har medgett att han knuffat sin före detta så att hon trillat. Det blidkar inte Göteborgs tingsrätt. De anser att kvinnans berättelse framstår som trovärdig och att den också styrks av både rättsintyg på skadorna och vittnesmål under rättegånge­n.

De dömer nu mannen, som är i 35-årsåldern, för misshandel och barnfridsb­rott, eftersom barnet blev vittne till misshandel­n.

Tingsrätte­n menar att straffvärd­et motsvarar två månaders fängelse, men de tar hänsyn till att 35-åringen lever under ordnade förhålland­en. De väljer därför att låta påföljden stanna vid 75 timmars samhällstj­änst.

Mannen döms också till att betala 10 000 kronor i skadestånd för den kränkning han utsatt kvinnan för, samt 1 350 i ersättning för sveda och värk. Samma skadestånd­ssummor ska han betala till sonen. Det sammanlagd­a skadestånd­sbeloppet landar därför på 26 100 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden