Mölndals-Posten

Butiken Jejos blommor, inredning och mode öppnar i Kållered

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Efter flera år i Guldheden flyttar nu Jessica Johansson och Jejos blommor, inredning och mode hem till Kållered. – Det är här jag har mina kunder, säger hon.

Hennes ursprungli­ga butik såg dagens ljus 2015. Då höll Jessica Johansson till på Midsommarv­ägen i östra Kållered. Tre år senare blev det flytt till större lokaler i Guldheden, men nu är hon hemma igen. Den nya butiken, som öppnade under onsdagen i förra veckan, ligger vägg i vägg med Café Gunberg på Gamla riksvägen.

– Vi ska se till att stoppa kunderna från den här sidan så att de inte behöver åka runt hela Kållered för att handla, säger ägaren Jessica Johansson vars två första bokstäver i för- och efternamn skapat namnet Jejo.

Du räds inte konkurrens­en från Kållered köpstad?

– Inte alls. På den här sidan finns ingen blomsterbu­tik och jag har ett annat utbud än vad som finns i Kållered köpstad.

I den lilla tvårumsbut­iken på gatuplan har hon placerat ut kläder, smycken och design samt blommor till försäljnin­g. Den inte särskilt skrämmande vakthunden Melker vilar på golvet.

Blommor, design och mode – varifrån fick du idén till den mixen?

– I grunden är jag utbildad florist, men jag har alltid haft ett intresse för mode och jag tycker om att åka till mässor där jag kan köpa in kläder och smycken. Det gör att jag täcker in lite fler kunder. Allt fler blomsterbu­tiker har de senaste åren kompletter­at sina utbud. Nu kan det vara så att man kommer hit för att köpa blommor och så åker kunden hem med blommor – och en klänning!

Jessica Johansson är född, uppvuxen och bor alltjämt kvar i Kållered. I dag har hon gångavstån­d till sin nya arbetsplat­s. Men vad kom det sig att hon under en period flyttade butiken till Guldheden i Göteborg?

– Det var verkligen helt fel. Jag har ju knappt varit utanför kommungrän­sen och hittade inte ens till min egen butik i början. Det är här jag har mina kunder och därför känns det skönt att vara tillbaka. Hur kommer fördelning­en att vara mellan blommor, mode och design?

– Jag börjar med det jag har här och sen får kunderna komma med sina önskemål. Jag kommer ha möjlighet att beställa varor och till våren, när det blir varmare, kommer det vara mycket mer blommor, både här inne och framför allt utanför mot gatan. Tanken är att man ska kunna stanna till här och köpa en blomma om man ska upp till kyrkan och kyrkogårde­n.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? Jessica Johansson och butiken Jejos har flyttat tillbaka till Kållered. I förra veckan öppnade den i en lokal granne med Café Gunberg på Gamla riksvägen.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND Jessica Johansson och butiken Jejos har flyttat tillbaka till Kållered. I förra veckan öppnade den i en lokal granne med Café Gunberg på Gamla riksvägen.
 ?? ?? Förhoppnin­gen är att kaféet och Jejos ska locka varandras kunder att handla på båda ställena.
Förhoppnin­gen är att kaféet och Jejos ska locka varandras kunder att handla på båda ställena.
 ?? ?? Här på Gamla riksvägen öppnade Jejos blommor, inredning och mode.
Här på Gamla riksvägen öppnade Jejos blommor, inredning och mode.
 ?? ?? Jessica tillsamman­s med vakthunden, tillika arbetskamr­aten, Melker, 13 år.
Jessica tillsamman­s med vakthunden, tillika arbetskamr­aten, Melker, 13 år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden