Mölndals-Posten

Brandmän rev för att släcka villabrand

- Erik Göthlin erik.gothlin@stampen.com Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se Karina Hansson karina.hansson@stampen.com

Räddningst­jänsten var på plats vid en villa vid Stensjön på torsdagskv­ällen efter att en brand utbrutit. Inlednings­vis uppgavs att branden startat i köket, men en öppen spis kan också ligga bakom.

Larmet kom 16.56 på torsdagen. Flera enheter från räddningst­jänsten ryckte ut till platsen för att bekämpa branden i konstrukti­onen.

– Troligtvis har branden startat i köket och spridit sig till ventilatio­nen, säger Micael Olsson, larm- och ledningsop­eratör på räddningst­jänsten.

– Vi håller på med invändig och utvändig rivning för att komma åt. Han fortsätter:

– Vi undersöker så att det inte brinner eller glöder någon annanstans.

Christophe­r Hoff är insatsleda­re på plats.

– Vi har fått en konstrukti­onsbrand i ett av husen och troligtvis är det på grund av den öppna spisen i fastighete­n, säger han.

Hur är läget nu?

– Det är på väg nedåt. Vi börjar få grepp. Vi sågar upp i taket, tar bort det som brunnit och ventilerar ut. Det ser ljust ut, säger Christophe­r Hoff vid 18-tiden.

Polis larmades också till platsen.

– Det brinner eller har brunnit med öppna lågor, säger Lars Hedelin, polisens presstales­person.

Ingen person har kommit till skada.

– Det finns inga personer i bostaden, alla ska vara ute, säger Lars Hedelin.

Räddningst­jänsten uppskattad­e att man skulle vara på plats till åtminstone 19-tiden.

På fredagsmor­gonen uppgav polisen att det inte finns några misstankar om brott.

– Det är en konstrukti­onsbrand. Villaägare­n såg att det börjat ryka runt armaturern­a och tog sig till en granne och larmade polis och räddningst­jänst, säger Thomas Fuxborg.

 ?? BILD: LOTTA NYVALL ?? Räddningst­jänst på plats. Branden startade i köket och spred sig till konstrukti­onen, enligt polis och räddningst­jänst.
BILD: LOTTA NYVALL Räddningst­jänst på plats. Branden startade i köket och spred sig till konstrukti­onen, enligt polis och räddningst­jänst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden