Mölndals-Posten

Nystartad grupp satsar på påskfirand­e i Lindome

- Lotta Nyvall lotta.nyvall@molndalspo­sten.se

Ansiktsmål­ning, hoppborg, ponnyridni­ng och uppträdand­en. Det väntar dem som besöker Lindome centrum på påskafton. – Alla event som gör att människor går man ur huse och träffas, i stället för att sitta hemma digitalt, är jättebra, framför allt ur ett folkhälsop­erspektiv, säger Ica-handlaren Linda Dahlin.

Själv är hon förväntans­full.

– Jag och min familj ska vara med och jag ser jättemycke­t fram emot att få se de utklädda barnen. Jag tar med min sjuåring, min fyraåring och min man. Tanken är att vi ska klä ut oss för att skapa någon form av trivsel, säger hon.

Besökarna uppmuntras också att klä ut sig. De 150 första utklädda barnen som kommer får varsitt påskägg.

Arrangeman­get pågår mellan klockan 11 och 14 på påskafton 30 mars. På scen ska det, inträffa en rad programpun­kter. Det blir både gyckleri, trolleri och barnallsån­g. Ballongfig­urer ska formas och dessutom blir det musikquiz.

” På sikt kanske Lindome kan bli en påskdestin­ation. Det hade varit underbart. Linda Dahlin

Ica-handlare

Bakom initiative­t står den nystartade samverkans­gruppen bestående av företagare i Lindome centrum och representa­nter från Mölndals stad. De vill se fler aktivitete­r i Lindome centrum, bättre kommunikat­ion samt tydligare och snyggare skyltning. Påskfirand­et är exempel på det första och förhoppnin­gen är att få till ytterligar­e ett årligt event, förmodlige­n på hösten.

Sedan många år är Ägglunken, Gåsajakten och Lindomedag­en tradition på orten. Ett mer sentida inslag är Jul i centrum och nu finns alltså planer på ytterligar­e två. Under påsk finns ju redan Ägglunken på långfredag­en. Finns det inte risk att ni konkurrera­r med den?

– Det är jättevikti­gt att ingen tror det, för det vill vi inte göra på något sätt. Vi vill skapa en familjeakt­ivitet och en möjlighet för barnfamilj­er att få en trevlig förmiddag i Lindome centrum. På sikt kanske Lindome kan bli en påskdestin­ation. Det hade varit underbart, säger Linda Dahlin.

– Det är bara kul att det händer saker två dagar i rad. Det brukar finnas ett uppdämt behov att komma ut och det kommer ju folk utifrån också, inte bara Lindomebor, säger Daniel Pawholm, näringsliv­ssamordnar­e i Mölndals stad.

När det andra eventet ska äga rum är ännu inte bestämt än eftersom företagarn­a så nyligen bildat gruppen.

– Det är jättevikti­gt att de inte tror att vi bestämt något utan dem. Vi behöver arbeta fram det tillsamman­s, säger Linda Dahlin.

– Det är också något vi kan ha en dialog med de boende om. Vad är det man vill se i centrum? Nu testar vi påskafton, det kanske blir en fullträff, men det kan också bli så att det inte var helt rätt tänkt, säger Therese Hognert, samordnare för områdesarb­etet i Lindome.

Hur mycket aktivitete­r orkar Lindomebor­na med?

– Lindome är pepp, speciellt efter pandemin. Det finns ett stort behov, det märker vi på alla aktivitete­r som ungdomarna arrangerar. Det är sällan det blir väldigt få som kommer på dem, säger Therese Hognert.

Till det som arrangerat­s av de unga kommunutve­cklarna på Mötesplats Lindome det senaste året hör quiz och motorträff.

 ?? BILD: LOTTA NYVALL ?? ”Jag känner spontant att det är kul att locka folk till Lindome centrum och visa att vi har positiva saker att ge, för centrumet i sig är inte så kul” , säger Linda Dahlin från Ica i Lindome. Här med Daniel Pawholm och Therese Hognert.
BILD: LOTTA NYVALL ”Jag känner spontant att det är kul att locka folk till Lindome centrum och visa att vi har positiva saker att ge, för centrumet i sig är inte så kul” , säger Linda Dahlin från Ica i Lindome. Här med Daniel Pawholm och Therese Hognert.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden