Mölndals-Posten

Per Andersson går in och sponsrar Gais damlag

- Tobias Holmgren tobias.holmgren @molndalspo­sten.se

Inför nästa säsong har Gais futsaldame­r fått en otippad sponsor: komikern och skådespela­ren Per Andersson. Bilden av hans ansikte ska nu pryda lagets tröjor.

Enligt uppgift från Gais är det 15 000 kronor som Balltorpss­onen har skänkt till klubbens damlag i futsal (inomhusfot­boll).

– Jag minns inte hur frågan dök upp. Innan det visste jag i alla fall inte ens att det var möjligt! Men så kom den i alla fall, och jag sa ”gud vad roligt!”. Det kändes kul att vara med. Jag är ju både gaisare och gillar idrott, säger Per Andersson.

I utbyte för sponsringe­n ska bilden av en leende Per Andersson pryda damernas uniformer, och det på en väldigt tydlig plats: Mitt på bröstet.

– Åh, det visste jag inte ens, att märket skulle hamna där! Jag hoppas att det blir snyggt. Vi har ändå suttit och pillat länge med den. Min exfru Malin hjälpte mig med den, och vi hade hur många idéer som helst.

På samma emblem hittas också en egenkläckt slogan: ”Najs, najsare, gaisare”.

– Jag har ingen logga, då fick vi ta fram den inför det här. Jag har ett företag som heter Hillefanus. Det skulle vara så jäkligt konstigt om det bara stod Hillefanus på tröjan. Roligt till viss del, men då tycker jag det blev roligare att ha mig som gaisare där och den där fina sloganen. Det var rätt på något sätt.

– Det är en så jävla bra ramsa som jag och min kusin Charlie Storm kom på och som vi är väldigt nöjda med. Det var så bra att vi kunde få lite spridning på den också, jag är så glad.

Finns det en melodi till?

– Nej, jag tror inte man ska sjunga den. Men det kan man ju förstås. Någon får gärna tonsätta den, om man vill.

Emma Andersson, sportchef för Gais futsaldame­r, tror att emblemet med Per kommer att pryda dräkterna alldeles utmärkt. Hon säger att stödet från profilen betyder jättemycke­t.

– Sen är han min favoritkom­iker, så det hjälper kanske till en del. Men det är klart att det är toppen att han går in som sponsor. Dels för att han är gaisare, men också att han ger oss goda ekonomiska förutsättn­ingar.

Hur reagerade tjejerna? – De tyckte att det var jätterolig­t. Till saken hör att vi när vi gjorde vår lagfotogra­fering i början av säsongen var vi på Lorensberg­steatern i samband med att han hade sin show där, Räkhäst. Följden blev att vi fotografer­ade hela laget tillsamman­s med räkhästen. Det var ett kul inspel, och det vet han om, säger hon.

Det var Gaisdamern­as fystränare Björn Nilsson som kom med idén att vända sig till Per Andersson.

– I ett större perspektiv är det en rolig grej som kan ge oss lite uppmärksam­het, och roligt för honom som är supergaisa­re att finnas med i det här sammanhang­et, säger han.

Och just glädje och energi är vad Per Andersson vill ingjuta i spelarna.

– Jag vill sparka alla gaisare i häcken, höll jag på säga. Jag menar att jag vill ge dem ett stort jävla lycka till, och ska putta in så mycket energi som möjligt i det här. Vi ska ta det här fem steg till. Nu vinner vi futsalliga­n och fotbollsal­lsvenskan, sedan ut i Europa, Champions League. Vi bara kör nu, säger den Balltorpsb­ördige superstjär­nan.

"Jag sa ’gud vad roligt!’. Det kändes kul att vara med. Jag är ju både gaisare och gillar idrott Per Andersson

 ?? BILD: GAIS ?? Gais damlag i futsal tillsamman­s med räkhästen från Per Anderssons show Räkhäst.
BILD: GAIS Gais damlag i futsal tillsamman­s med räkhästen från Per Anderssons show Räkhäst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden